KOD

Ima li nade za nas?

Košarkaški klub Cedevita je svojom selidbom u Ljubljanu ostavio HKS-u zadatak da skroji Premijer i Prvu ligu. Po pravilima.

 

Kako je Emil Tedeschi u već ispričanoj priči prvu momčad Cedevite preselio u Ljubljanu i spojio ju sa Petrol Olimpijom, tako je u Premijer ligi nastala rupa. Točnije, jedno prazno mjesto, s obzirom da po pravilniku novonastali klub, a to je Cedevita junior, svoje natjecanje mora početi od najniže lige.

Predstavnici Cedevite prošli su tjedan održali prvi sastanak sa čelnim ljudima saveza i predstavili im svoj program i plan, a savez ih je upoznao sa pravilinikom, na što je čelništvo Cedevite pristalo, ne bunivši se na odluke i pravilinik. Svjesni su u Cedeviti da se protiv zakona ne može, no mora se priznati da je to i očekivana situacija, poznavajući Tedeschija, tu problema nikada nije bilo.

Ono što je zanimljivo sada je da nekoliko klubova željno iščekuju odluku saveza. Ukoliko se bude poštivao pravilinik, u Premijer ligi će ostati upražnjeno jedno mjesto. Iz lige je ispao Bosco, dok se Hermes spasio u majstorici protiv Dubrave. Ne znamo osluškuje li Dubrava glas iz saveza, no momčad Darka Krunića je već kroz kvalifikacije pokazala da ima ambicije za Premijer ligu pa smo sigurni da ih itekako zanima odluka saveza. Ukoliko se pravilinik bude poštovao, Dubrava bi imala pravo nastupiti u Premijer ligi.

Sa druge strane, među prvoligašima također vlada veliko zanimanje i oni čekaju rasplet. Sonik je otišao u Premijer ligu, Bosco je došao na njegovo mjesto, a Sesvete i Omiš su nadopunili ispadanje Kvarnera i Đakova. U toj situaciji je broj klubova 12. No, ukoliko bi Dubrava bila priključena Premijer ligi, jedno bi mjesto ostalo upražnjeno. Đakovčani sa nestrpljenjem prvi čekaju poziv, jer su ispali kao pretposljednji. Također, postoje neke informacije i da bi Jazine mogle odustati od Prve lige, doduše neslužbene, a onda bi se u toj situaciji moglo nešto i pitati kvalifikante za Prvu ligu. Podravac, i Belišće tu su prvi u redu za popunu Prve lige.

S obzirom da je prošle sezone nekoliko prvoligaša tijekom ljeta odustalo od natjecanja, sasvim je neizvjesno što će biti u narednim mjesecima.

Uglavnom, bit će zanimljivo vidjeti kako će se sve rasplesti i očekuje nas dugo toplo ljeto…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype