sportski sportski sportski sportski

KOD

Imamo novog predsjednika FIBA-e: Šeik Saud Ali Al Thani je novi big boss i raditi će za dobrobit košarke!

Novosti iz FIBA-e su te da imamo novog predsjedavajućeg.

XXII Kongres FIBA-e danas je u Manili na Filipinima izabrao novog predsjednika i članove Središnjeg odbora za nadolazeći ciklus 2023-2027.

Sheikh Saud Ali Al Thani, koji nasljeđuje Hamanea Nianga, postaje novi predsjednik FIBA-e, jednoglasno je među prisutnim zastupnicima. Sheikh Saud Ali Al Thani je u prethodnom ciklusu bio potpredsjednik FIBA-e, a predsjednik FIBA Azije od 2002. godine, dok je još ranije bio predsjednik Katarskog košarkaškog saveza i potpredsjednik Olimpijskog odbora Katara.

Novi predsjednik FIBA-e je je nakon svog izbora rekao: “Velika mi je čast preuzeti ovu odgovornost: za mene, za moju zemlju Katar i za naš kontinent Aziju. Sada predstavljam interese svih 212 nacionalnih federacija u svim pet regija. Košarka je globalni sport i to je naša najvažnija snaga. Danas mogu obećati samo jedno, a to je da ću vrijedno raditi s čelnicima FIBA-e i cijelim Središnjim odborom za dobrobit košarke i za dobrobit FIBA-e .”

Članovi Središnjeg odbora za mandatno razdoblje od 2023. do 2027. godine su:
Gospođa Carol Callan iz SAD-a
g. Yamil Alejandro Bukele Perez iz Salvadora
g. Usie Richards s Djevičanskih otoka
gđa Yuko Mitsuya iz Japana
Gospodin Yao Ming iz Kine
Gđa Carmen Tocala iz Rumunjske
g. Matej Erjavec iz Slovenije
g. Asterios Zois iz Grčke
g. Tor Christian Bakken iz Norveške
gđa Jubilej Kuartei iz Palaua
g. Burton Ross Shipley s Novog Zelanda
gđa Pascale Mugwaneza iz Ruande
g. Jean-Michel Ramaroson s Madagaskara

Novoizabrani članovi Središnjeg odbora, zajedno s novoizabranim predsjednikom i blagajnikom, pridružit će se glavnom tajniku FIBA-e Andreasu Zagklisu kao i predsjednicima pet FIBA-inih regija za mandat 2023.-2027.: g. Anibal Manave iz Afrike, g. Fabian Borro iz Amerike, dr. K Govindraj iz Azije, g. Jorge Garbajosa iz Europe i g. David Reid iz Oceanije u novom mandatu Središnjeg odbora. Središnji odbor će u svoje redove također imenovati predstavnika NBA i predstavnika igrača.

Novoformirani Središnji odbor sastat će se prvi put u subotu, 9. rujna u Manili, povodom finala Svjetskog prvenstva u košarci 2023.

Izvor: HKS

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype