sportski sportski sportski sportski

KOD

Iva Todorić: “Apsolutno smo zaslužile dvostruku krunu”

Prije mjesec i pol dana, Iva Todorić mi je rekla da joj je velika želja ove sezone dvostruka kruna sa Medveščakom. Danas, dan poslije četvrte utakmice, želja joj je ispunjena.

 

Košarkašice Medveščaka suvereno su prošetale kroz finale doigravanja domaćeg prvenstva i to protiv Splita. Konačni rezultat bio je 3:1, što uz koš razliku u pobjedama pokazuje koju je nadmoć imao Medveščak. U prvoj utakmici bilo je +27, trećoj +43 i jučer +29. Impresivno. Kako je izgledala cijela serija, je li zadovoljna dvostrukom krunom, kako je zadovoljna svojom igrom i još neke stvari otkrila nam je Iva, nakon burne slavljeničke noći i puta u Zagreb.

Razgovor smo započeli ovako:

-“E bok Iva, šta ima novog?”

-“E bok, nema ništa, osvojile smo naslov prvaka Hrvatske!”

Da, kad šesti puta za redom napraviš isto, to i nije ništa novo.

Zatekao sam Ivu jutro nakon pobjedničke utakmice, malo nenaspavanu, ali uvijek spremnu na razgovor i suradnju.

 

Iva, pretpostavljam da je jedna neprospavana noć iza tebe i tvoj ekipe. Sigurno se slavilo burno…

Ooo, itekako se slavilo po povratku iz Splita. U autobusu je bila prava fešta iako nam klub pravu feštu sprema krajem tjedna u našoj dvadesetpetici.

Prelazimo na čestitke. Svaka čast na osvojenom naslovu, šestom za redom, ogroman uspjeh za Medveščak, pored toga uzele ste i Kup…

Hvala na čestitkama! Mnogi su u nas sumnjali na početku sezone i govorili da nema šanse da mi obranimo titule. Ali mi smo znali da smo kvalitetni i da ćemo radom doći do zacrtanog cilja u čemu smo i uspjeli.

Iako će rezultat možda sugerirati malu neizvjesnost, toga zapravo i nije bilo. +27 jučer, +43 u trećoj, +29 u prvoj, prilično uvjerljivo, Splićankama se može čestitati ona onoj jednoj pobjedi. Kako je izgledalo to sve skupa u cijeloj finalnoj seriji?

Splitu čestitam na prikazanom u ovoj sezoni, ali mislim da smo mi pokazale zašto već 6 godina vladamo hrvatskom ženskom košarkom. U ovoj finalnoj seriji, odigrali smo 3 savršene i odlične utakmice, a upravo u 2.utakmici koju smo izgubile ušle smo premekano i opušteno šta je na kraju i rezultiralo porazom. Znale smo da u 4.utakmici ne smijemo tako ući već da mora biti ‘fajt’ cijelu utakmicu kako bi obranile naslov. Tako smo i odigrale zadnju utakmicu i na kraju zasluženo slavile.

Idemo još malo o tvojoj igri u finalu. Statistika ti je bila impresivna: 18,7 poena, 12 skokova, 6,5 ukredenih lopti-valorizacija-28,7 u prosjeku. U prvoj utakmici 10 ukradenih lopti, u drugoj utakmici 26 poena, u trećoj opet odličnih 7 ukradenih lopti, u zadnjoj 23 poena…još malo pa ćeš ukrast nešto i u trgovini?! 🙂

Hahahahaha….’ 🙂 kradem’ samo lopte na terenu.  U prijašnjim nekim izjavama sam govorila da nisam igrač kojemu je statistika bitna, već sam podređena svojoj ekipi. Ove sezone mi je trener dao veliku slobodu u igri i nadam se da je zadovoljan načinom na kojim sam mu to vratila. Svakako da ovakva statistika ne bi bila moguća bez mojih suigračica i njihove potpore.

Prije mjesec i pol dana u intervju si rekla da se nadaš duploj kruni, upravo to se i ostvarilo, iako si mi rekla da imate problema sa ozljedama…

Tako je. Ostali smo bez dvije važne igračice u rosteru međutim nas je to još vise povezalo kao ekipu i nakon tih ozlijeda imali smo još veću želju za titulama.

Vaša dominacija sada traje već šest godina u prvenstvu i pet godina u Kupu. Odskače li Medveščak baš toliko, tj. jesu li ostale sredine toliko slabe pa ste vi superiorne?

Sigurno da je u Zagrebu veća koncentracija igračica jer sve cure iz manjih sredina dolaze na fakultet u Zagreb (baš kao što sam i ja). Općenito je financijsko stanje u ženskoj košarci jako loše i klubovi doslovno preživljavaju. Ono sto nas čini ovako superiornijima u odnosu na druge je prvenstveno to što klub sve ispoštuje što se dogovorimo. A iza toga još jedan razlog je trener Turić, koji nas je odlično posložio i vodio cijelu ovo sezonu, a i prethodne.

Izabrana si kao najbolja igračica lige po izboru trenera. Sigurno ti laska to priznanje…

Za mene je to velika čast da su me bas treneri iz ostalih klubova izabrali za najbolju igračicu. Zasigurno jedno lijepo priznanje i nagrada za moj rad i trud.

Sezona je što se tiče utakmica gotova. Što slijedi sada za tebe i Medveščak? Odmor, treninzi, dugo toplo ljeto? Transfer neki možda?

Prvo ćemo još malo profestati, a onda slijedi mali odmor i onda treninzi do kraja 6.mjeseca. Nakon toga dugo toplo ljeto. Što se tiče mojih planova, ne bih baš o njima. Sa mnom se nikad ne zna…

Ni nemoj sada, proslavi prvo dvostruku krunu. Odmori se, zaslužila si. Čestitamo Ivi i njenom klubu na još jednoj tituli i želimo puno sreće i slijedeće sezone.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype