sportski sportski sportski sportski

KOD

Ivan Novačić i Marko Ljubičić najavljuju finale

Danas je na rasporedu veliko finale Kupa Krešimira Ćosića, u kojem će snage odmjeriti dva kluba iz Zagreba, Cibona i Cedevita. Cibona je do finala došla pobjedom protiv Zadra, dok se Cedevita lako obračunala sa Goricom.

 

Iz tabora Cibone su nam se javili Ivan Novačić i Marko Ljubičić, kako bi prokomentirali polufinalnu utakmicu protiv Zadra te najavili današnje finale.

Ivan Novačić:

Utakmica sa Zadrom je bila dosta nervozna, s obje strane, no mislim da je to bilo sasvim nepotrebno. U takvoj situaciji mi smo ostali pribraniji i hladnije glave te na kraju zasluženo slavili. Pokazala je ova utakmica da će Premijer liga do kraja biti izuzetno zanimljiva.

Finale?

Što se tiče finala, mislim da je Cedevita tu veliki favorit. Imaju širinu, a i mislim da su imali puno lakši put do finala od nas. Mi smo se protiv Zadra izmorili fizički i psihički, no to u jednoj utakmici ne mora značiti ništa. Mislim da je pritisak na njima, ne na nama i mi u toj utakmici možemo igrati bez opterećenja pa neka bolji pobjedi.

Marko Ljubičić:

Mislim da je polufinalna utakmica protiv Zadra pokazala jednu lijepu košarku, u kojoj niti prednost od 20 poena nije sigurna. U biti to i je draž košarke, jer je nemoguće držati isti ritam tijekom čitave utakmice. Mislim da smo zasluženo slavili i plasirali se u finale. Sa moje točke gledišta, mislim da smo odigrali jednu čvrstu mušku utakmicu i da smo je iznjeli na pravi način, u skladu sa zamislima trenera Velića.

Očekuje nas danas finale sa Cedevitom. Znamo svi kakvo je Kup natjecanje. Inspiracija jednog ili dva igrača može prevagnuti i donijeti jednoj ekipi pobjedu. Smatram da će taj dvoboj sigurno donijeti dosta taktičkih “igrica” sa obje strane i da će to biti jedna lijepa predstava za sve ljubitelje košarke.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype