sportski sportski sportski sportski

KOD

Ivan Novačić potopio FMP za treću pobjedu Cibone u ABA ligi

Cibona se dobro pomučila da dođe do nove pobjede u ABA ligi.

ABA liga, 9.kolo.

Cibona-FMP 93:80 (21:26, 32:22, 16:17, 24:15)

(Novačić 28, Bundović 20 / Ulubay 16, Nenadić 15)

Cibona je dočekala FMP bez Darka Planinića u sastavu, ali sa Scottiem Reynoldsom na klupi. Nije bilo Ronalda Moorea te Mate Vucića, umjesto kojeg je iz Furnira vraćen Danko Branković.

Cibona je dobro otvorila utakmicu, povela 5:0, a onda su gosti polako preuzimali konce igre. Razigrao sa Okben Ulubay, asistencije je dijelio Filip Čović i FMP je brzo poveo i svoje vodstvo sačuvao do kraja četvrtine, koju su gosti na kraju dobili 5 razlike. Cibona se mučila u napadu, nije bilo previše rješenja, vrtili su se pickovi, iz kojih ništa konkretno nije proizlazilo i Velić je promjenama pokušavao razbiti loš ritam. Ulaskom Novačića i Drežnjaka, Cibona je proradila izvana i u drugoj četvrtini došla do izjednačenja, a ubrzo i vodstva i onda je to polako ličilo na nešto. Cibona je zahvaljujući šuterski raspoloženom Novačiću otišla na poluvrijeme sa plusom od 5 poena. Prilično efikasnih dvadeset minuta se moglo vidjeti.

Novačić i Markota su sa dvije brze trice odveli Cibonu na početku drugog poluvremena na do tada najviših +9. FMP se vratio u igru sa nekoliko uzastopnih poena, Prkačin je zbog četvrte osobne morao na klupu i Cibona je olako ispustila vodstvo. Gosti su se nakon dvice Čovića primakli na -4 (61:57) i znatno podigli agresivnost u obrani, što je u tim trenucima Ciboni stvaralo prilične probleme, no sve je to razbio Bundović tricom za bijeg na +8, a onda je to poništio Čović novom tricom za FMP. U 29.minuti, tricom Lazarevića, FMP je smanjio razliku na -2 (67:65). Cibona je ostala samo na Bundoviću u tim trenucima koji je nešto radio u napadu i to se odmah osjetilo na rezultatu, koji je padao za njih, napad je izgledao prestatično i vidjelo se da Velić pod hitno mora nešto mijenjati, pred odlučujućih deset minuta. Semafor je na kraju treće četvrtine pokazivao rezultat 69:65.

Cibona je na početku zadnje četvrtine ušla u probleme četvrtom osobnom Drežnjaka i sa dvije potpuno nepotrebne greške i FMP-u dala priliku da se potpuno vrati u utakmicu, Nenadić je pogodio jedno za 72:69, u 32. minuti. Situaciju je svojom čak šestom tricom smirio Novačić za 75:69, no Lešić je bacanjima smanjio na 75:71 i već je tada bilo jasno da će drame biti do samog kraja, samo je bilo pitanje tko će biti mirnije ruke i koncentriraniji u obrani. Peta osobna Bundovića je postala potencijalni problem za Cibonu u 35. minuti na +7 za Vukove, a nakon samo minute u igri petu je napravio i Prkačin, no ponovno se ukazao danas odlični Novačić, dvicom za 81:72 Cibone u 36.minuti. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se mirno uđe u završnicu, jer je zbog pete osobne izašao i Drežnjak i gosti su se redali na liniji slobodnih bacanja, no na radost Ciboen nisu bili previše precizni pa se u zadnje dvije minute ušlo sa vodstvom Cibone 88:77 nakon trice Bilinovca i to je bio ključ utakmice. Novačić je novom, sedmom tricom odveo svoju momčad na +11 ponovno i pobjednik je bio definitivno riješen. Cibona je na kraju upisala pobjedu 93:80.

Ivan Novačić je bio junak utakmice sa 28 poena, od čega je trice šutirao 7/11, dok je Filip Bundović bio drugi strijelac sa 20 poena.

Kod FMP-a, Ulubay sa 16 poena prvo ime, Nenadić drugi strijelac ekipe sa 15 poena.

Foto: ABA liga / Željko Bakšaj

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype