sportski sportski sportski sportski

KOD

Ivica Zubac: “Hrvatska je spremna uzeti medalju na Eurobasketu”

Ivica Zubac je u najnovijem intervju najavio ambicije Hrvatske na predstojećem Eurobasketu.

Naš reprezentativni centar, član LA Clippersa, je sezonu završio sa najboljim brojkama do sada: 10,3 poena, 8,5 skokova, 1,6 asistencija i 1 blokadu po utakmici, no on i njegovi suigrači nisu izborili play-off ove sezone. Zupcu je to omogućilo nešto duži odmor od sezone nego inače te će sigurno biti na raspolaganju izborniku Damiru Mulaomeroviću za Eurobasket, a moguće i za ljetne cikluse kvalifikacija.

U intervju za Eurohoops Zubac se dotaknuo reprezentativne prošlosti:

Imamo dobre šanse da napravimo nešto konkretno na Eurobasketu ovog ljeta. Imamo veliki broj dobrih igrača i mislim da je ovo godina u kojoj ćemo igrati svi. Možemo do dobrog rezultata. Naravno da ću biti tu. Nadam se i svi ostali. Mislim da imamo dobru momčad i šansu da konačno uzmemo medalju. Bilo je teško gledati prošlih godina kako ne možemo doći do najbitnijih utakmica, medalja… Ovo će mi biti prvo veliko natjecanje sa reprezentacijom i mislim da imamo dobru momčad koja će učiniti sve da konačno uzmemo odličje“.

Osvrnuo se i na završenu sezonu sa Clippersima…

Mislim da sam bio bolji nego prethodne godine. Da sam napredovao u određenim stvarima. Imao sam više prostora u napadu i to iskoristio. Nismo se domogli play-offa zbog ozljeda, nedostajali su nam Paul George i Kawhai Leonard, ali mislim da smo odradili dobar posao u ligaškom dijelu. Borili smo se i završili sa pozitivnim učinkom.”

Što se tiče slijedeće sezone, Zubac ima jasnu želju vezanu za trenutnu momčad:

Želim ostati ovdje i mislim da to želi i klub. Mislim da trebam biti tu i da će klub iskoristiti opciju. Sviđa mi se Los Angeles i volim Clipperse. Kao obitelj su mi. Nadam se da će sve ispasti kako treba“.

Foto: Fiba

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype