sportski sportski sportski sportski

KOD

Ivica Zubac: Zoran Planinić mi je bio najveća motivacija da mogu uspjeti u NBA

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Ivica Zubac se prisjetio svojih početaka na putu za NBA ligu…

U jednom razgovoru za Legit Check Podcast naš centar iz LA Clippersa, se prisjetio svojih početaka te kako je crpio inspiraciju za sve što je napravio u karijeri.

“Ono što je me je najviše motiviralo i guralo u košarci je moj rođak Zoran Planinić, koji je završio u NBA ligi 2003.V idjevši ga kako dolazi iz istog mjesta iz kojega sam i ja, dao mi je do znanja da i ja to mogu. Rekao sam si tada: Ako on to može, mogu i ja. To mi je bila najveća motivacija.

Planinić je draftiran od New Jersey Netsa kao 22. izbor, a u Netsima je proveo tri godine, nakon čega se vratio u Europu. 13 godina kasnije, Zubac je završio u NBA-u kao 32. izbor LA Lakersa. Još s 14 godina, Zubac se iz rodnog Čitluka doselio u Zagreb i živio sam, išao u školu i trenirao u Ciboni.

“Ponekad je sve to izgledalo nemoguće, ali ipak sam prolazio kroz sve. Dogurao sam i do reprezentacije Hrvatske, no nije bilo lako probiti se iz malog mjesta iz kojeg sam došao.

Malo po malo Zubac je gradio svoju karijeru, a kroz nastupe za reprezentaciju skrenuo je pozornost sponzora na sebe pa se tako javio Adidas, koji mu je ponudio ugovor. Tako je i privukao pozornost NBA scouta, koji su često posjećivali njegove utakmice i Zubac se nakon nekoliko sezona otisnuo u SAD. Danas, Zubac može poslužiti mnogim mladim igračima, kao inspiracija za neki njihov košarkaški put, kao što je on tražio svoju inspiraciju u svome rođaku, Zoranu Planiniću.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype