KOD

Iz Đakova na Island

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Nekada bi ovakav tekst čovjek povezao možda sa rukometom, možda manje sa nogometom, ali sa košarkom….ne.

Koliko je teško pisati ovakve tekstove, barem meni koji sam godinama igrao košarku na Istoku. No, kad se stopiš sa realnošću, onom surovom, koja nas je snašla, sam sebi moraš priznati da pišeš istinit tekst.

Kristijan Vladović, sada već bivši košarkaš Đakova, seli se na Island, u klub Selfoss Karta . Ne seli se tamo zbog toga što voli hladnu klimu, nego zato što ima bolje uvjete za košarkaški napredak, koliko god nama, velikim košarkaškim znalcima i umjetnicima to bilo čudno. Island mu nudi bolji ugovor za igranje, a uz to nudi mu i mjesto trenera mlađih kategorija, što ga itekako zanima.

Uvjete koje je dobio, kako je i sam rekao za jedan Đakovački portal, jednostavno nije mogao odbiti. Pored igranja druge lige, imat će priliku igrati i za sveučilišnu momčad koja čini natjecanje U-20.

Popularni Kiki, je prije povratka u Đakovo, dvije godine bio član tadašnjeg Jollya iz Šibenika, no ozljeda ga je malo usporila u karijeri te se odlučio na povratak u Đakovo prošle sezone. Ni tu nije imao sreće. Nakon vrlo dobrog ulaska u sezonu i nekoliko odličnih utakmica, u drugom dijelu ponovno mu se dogodila ozljeda i sezona je za njega završila puno prije samog kraja.

Kiki je tri dana proveo na treninzima, zadovoljio i potpisao ugovor, a na daleki put odlazi 31.8. Klub inače ima ambicije za prvu ligu, a u Vladoviću vide jednog od igrača koji im može pomoći na tom putu.

Sretno Kiki!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype