Izbornik i igrači obratili se novinarima

U dvorani Gradski vrt danas je održana press konferencija povodom sutrašnje utakmice sa Litvom. U nastavku vam donosimo detaljnije sa konferencije, na kojoj su nazočili Josip Vranković, Dražen Anzulović, Rok Stipčević, Jakov Mustapić i Ivica Zubac.

Prvi se nazočnima obratio tajnik Josip Vranković:

“Ono što u uvodu želim naglasiti je da mi je drago što smo obasuti pažnjom ovdje u Osijeku, način na koji smo primljeni i tretirani, isto tako kad smo i planirali ovo vodili smo računa i da se to napravi radi same afirmacije košarke u ovom dijelu Hrvatske. Zahvala ide samom gradu i županiji, ali isto tako i ljudima iz KK Vrijednosnice. Znali samo da će ovo biti pravi spektakl, kao što i interes i sav taj šušur oko utakmice to i dokazuje. Što se tiče utakmice, ovdje su pored mene akteri toga pa će oni više o tome, ali svakako je da nas očekuje jedan festival košarke i uživanje u njenim čarima.”

Izbornik Dražen Anzulović je bio slijedeći sugovornik:

“Ja bih se prije svega htio u ime cijelog stožera i cijele ekipe zahvaliti organizatorima na gostoprimstvu ovdje. Znao sam da će to tako biti, na najvišem nivou, jer sam proveo ovdje godinu dana igračke karijere i stvarno su napravili sve preduvjete za jednu dobru utakmicu. Sad smo mi na redu, nadam se da će tako i biti. Moramo biti svjesni da atmosfera koja će biti poticajna i domaćinska, neće biti dovoljna da dobijemo utakmicu. Bez naše kvalitete, koncentiranosti i organiziranosti to neće ići. Litva zaslužuje sav respekt, nemaju poraz i imaju dugu tradiciju vrha svjetske košarke, a to za nas mora biti izazov, a ne opterećenje. Ako se budemo držali dogovorenog i budemo bili koncentrirani, onda će naša kvaliteta sigurno doći do izražaja. Hoće li naš voljni moment i želja presuditi? Pa možda i hoće, ali ako uzmemo u obzir kvalitetu Litve, onda moramo biti svjesni da ukoliko želimo od pobjede, neće nam samo to biti dovoljno, mi sutra moramo biti iznad svog maksimuma. Emocije moramo staviti na stranu, a kvaliteta izvedbe u oba pravca će biti odlučujući na parketu. Od prve sekunde moramo graditi  utakmicu, jer neće niti prva, niti druga četvrtina odlučiti pobjednika, nego koncentracija tijekom cijelog susreta. Kalnietis? Sve smo detalje oko njegove igre prostudirali, imamo neke taktičke varijante spremne za njega i njegovu igru.”

Rok Stipčević se obratio slijedeći:

“Sa one igračke strane ja bih također pohvalio prijem cijele reprezentacije ovdje u Osijeku, osjećamo se ugodno i domaćinski i što se kaže, ne fali nam ni ptičjeg mlijeka. Nadam se da će se tako nastaviti sutra i na utakmici, a navijanje i podrška će nam također biti bitni. Što se tiče Litve, oni su jedna respektabilna ekipa, koja ima omjer 6-0, koja u službenim utakmicama s nama imaju 9-2, no mi se njih ne plašimo. Svjesni smo svoje snage i kvalitete i jedva čekamo sutrašnju utakmicu.”

Ivica Zubac također je iznio svoje viđenje:

“Čeka nas jedna važna i teška utakmica sutra. Iako im ne igraju dva NBA igrača, zaslužuju respekt, jer su na svim pozicijama unatoč tome pokriveni odlično, ali mi se njih ne bojimo. Spremamo se za ovo dva tjedna, prošli smo sve detalje oko igre tako da ulazimo sto posto motivirani, spremni i puni samopouzdanja. Nadamo se da ćemo uz punu dvoranu doći do pobjede. Prednost što nema Sabonisa i Valančiunasa? Pa sigurno je da će biti puno lakše nego da su oni tu, ali i ostatak centara imaju kvalitetu, tako da treba biti na oprezu, no smatram da je u ovom trenutku u tom dijelu prednost na našoj strani.”

Poslijednji se obratio Jakov Mustapić:

“Mislim da Litva zaslužuje sav respekt, bez obzira na izostanke u ekipi, no dolaze tu sa omjerom 6-0 i to treba imati na umu. Mi smo se u ova dva tjedna maksimalno fokusirali na naše zadatke, od cijelog stručnog stožera pa do igrača. Mislim da ukoliko se budemo držali svatko svojih zadataka, da ne bi trebalo biti problema. I ovim putem bi pozvao sve navijače koji će doći da nam daju podršku, da budu naš šesti igrač, jer i nama je puno lakše igrati kada imamo njihov vjetar u leđa i energiju.”

 

Podijeli s prijateljima