sportski sportski sportski sportski

KOD

Jakov Mustapić je novi igrač Cibone!

Cibona je posegnula za pojačanjem na bekovskoj poziciji.

Cibona je potpisala povremenog reprezentativca, Jakova Mustapića (1994. godište), koji stiže u statusu slobodnog igrača, nakon što je još jučer napustio i oprostio se od dosadašnjeg klub Slobode iz Tuzle, gdje je igrao pod paskom Damira Mulaomerovića.

Nakon što su u samo par dana ostali bez Josipa Bilinovca, koji je otišao u Francusku te Scottiea Reynoldsa, koji je izgubljen do kraja sezone zbog ozljede, Cibona je brzo reagirala kako bi se pokrila na bekovskim pozicijama.

Karijeru je započeo u Cedeviti, a u Hrvatskoj je nastupao za Zabok, Kvarner, Osijek, Šibenik i Split. U Poljskoj je igrao za Krosno i Sczezcin, odakle se otisnuo u Igokeu. U Zagreb stiže iz Slobode u kojoj je u domaćem prvenstvu bio na prosjeku od 19.1 poena, 4.6 asista i 6.5 skokova.

Za početak bi se htio zahvaliti Košarkaškom klubu Sloboda, predsjedniku Berbiću i treneru Mulaomeroviću što su prepoznali  priliku koja mi se ukazala, priliku da igram na većem nivou, vraćanja kući i igranju u svom gradu. Nisu mi pravili priliku oko prelaska u Cibonu unatoč ne baš bajnoj situaciji u kojoj se njihov klub nalazi. Zahvalio bi se i ljudima iz Cibone na ukazanom interesu. Ja sam kao klinac odrastao na žutom teleskopu gledajući Cibonu tako da je ovo ostvarenje dječačkog sna, unatoč tome što sam mlađe kategorije proveo u Cedeviti. Uvijek je ta povezanost s Cibonom iz djetinjstva bila tu. Eto, jedva čekam doći u Zagreb, početi trenirati, upoznati nove suigrače i trenera. Želim se što prije prilagoditi sustavu i da zajedno ostvarimo što bolje rezultate do kraja sezone. “– sretan je novi Vuk Jakov Mustapić.

Izvor: KK Cibona

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype