sportski sportski sportski sportski

KOD

Jedno srce, jedna duša, jedno tilo. Niste sami!

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Hrvati i Hrvatska su još jednom pokazali da imaju veliko srce.

Ma u pola sata cijela se Hrvatska digla na noge kako bi pomogla Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima koje je pogodio potres. Još smo jednom pokazali onu ljudsku stranu koja leži u nama, a ne pokazujemo ju baš često, iako bi trebali, jer pomoć uvijek i stalno nekome treba. No, onda kad ju najviše trebamo jako smo složni.

Ponovno su na “prvu crtu” stali Bad Blue Boysi, Torcida, Armada, FuncutiKohorta, Ultrasi i ostale navijačke skupine, sportaši i velik broj dobrovoljaca, koji su zajedničkim snagama pokrenuli državu, ali i okolnu regiju. U ovakvim situacijama više nema plavih, bijelih, crvenih, dinamovaca, hajdukovaca, razlike se ne poznaju. Ogroman broj sportskih klubova se na razne načine uključio u akciju pomoći stradalima, neki su se gradovi odrekli Novogodišnjih slavlja i taj novac preusmjerili kako bi pomogli, nema grada u državi koji već od jučer nije organizirao prikupljanje pomoći…

Društvene mreže su prepune informacija o tome da ljudi koji ne mogu biti na prvoj crti, nude pomoć u obliku privremenih smještaja u stanove, kuće i vikendice ljudima koji su ostali bez krova nad glavom.

Test ljudskosti Hrvati su pokazali i položili još jednom. Pokazali su to kada je gorjela Dalmacija, kada se tresao Zagreb, pokazat će i sada kada se trese Petrinja i okolica.

Jedno srce, jedna duša, jedno tilo. NISTE SAMI!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype