Jeremy Lin: “Izgleda da je NBA odustao od mene”

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Jeremy Lin, košarkaš Toronta, koji je ove sezone osvojio prsten sa Kanađanima, se nalazi u problemu što se tiče slijedeće sezone.

Lin se u pauzi između dvije sezone obratio medijima, gotovo pa u suzama.

“Bilo je perioda kada sam osjećao da moram govoriti samom sebi kako zaslužujem prsten. Kao profesionalac koji igra i koji je to radio cijeli život, nisam navikao da ne igram i onda sam pomislio da je teško i zapitao se: da li ja to zaslužujem? Onda sam počeo misliti o cijeloj karijeri i uvjeravao sebe da definitivno zaslužujem. Doprinosio sam momčadi, igrao 23 utakmice regularne sezone. Igrao sam stalno protiv tih momaka, na treninzima, bilo na terenu, bilo sa klupe davajući im savjete. To je veoma vrijedno. Bio sam veoma spreman i trenirao sam vrlo naporno ove godine.”

Lin je prije dvije sezone za Brooklyn zbog ozljeda igrao samo 37 minuta, što je uvelike unazadilo njegovu karijeru, a povjerenje klubova stavio je na kušnju, sasvim razumljivo.

Prije nekoliko dana pojavila se priča kako je za njegove usluge zainteresiran aktualni prvak Europe, Ruski CSKA.

“Postoji izreka – kada jednom dotakneš dno, jedini način je da ideš gore. Međutim, čini mi se da je to dno postalo sve dublje i dublje za mene. Prethodni period bio je težak za mene. Osjećam da je na neki način NBA liga odustala od mene.”

“Ovaj period na tržištu slobodnih agenata je bio težak, osjećam kao da je NBA na neki način digla ruke od mene. Uvijek sam znao da će sumnjati ako bilo kome dam razlog za to.”-pomalo u suzama Lin je završio svoje obraćanje.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype