sportski sportski sportski sportski

KOD

Jordano najbolji Broker u, za njih, zadovoljavajućoj sezoni

Jedina momčad u Premijer ligi istočno od Zagreba može biti zadovoljna sezonom koja je prekinuta.

Kao i nekoliko prethodnih sezona, u Vrijednosnicama su i prošlo ljeto na pripreme krenuli neki novi momci, sa trenerom Domagojem Kujundžićem i puno nepoznanica. Nepoznanica u smislu igračkog kadra, koji je generalno bio tu, no njegove mogućnosti nisu se znale, kao i dometi u budućnosti. Kostur ekipe počeo se slagati početkom srpnja, bilo je tu nekih novih imena poput Antonia Jordana, Lovre Bašića, Andrije Ćorića, Lovre Buljevića i još nekoliko mladih igrača. Mlada ekipa pred koju nisu postavljeni veliki ciljevi, no znalo se da Brokeri žele igrati play-off, ali i biti nešto bolji od prošle sezone. Neki su se igrači već na pripremama izborili za svoj status u ekipi pa je okosnica momčadi vrlo brzo isplivala na površinu. Trojac Jordano-Bašić-Ćorić pokazao je da će biti napadačka opasnost svima u ligi, pogotovo u vanjskom šutu, a u petorku su se još ugurali, prije svega svojim zaslugama, Lovro Buljević i Max Darling. Tom sistemu dobro se uklopio i dvojac sa klupe, Šarenac i Robert Kujundžić pa je trener Kujundžić imao sedmorku, iz koje je uvijek netko iskočio. Paralelno sa Premijer ligom, Brokeri su igrali i Alpe Adria Cup.

Na svojoj koži je to osjetila Cibona prva već na početku sezone, kada je, silom prilika u Trnskom, mlada momčad iz Osijeka dobro zapaprila Cibosima i bila vrlo blizu pobjede, na kraju je nedostatak sreće i koncentracije u završnim minutama spriječio senzaciju već na otvaranju sezone. Već su se tu vidjeli obrisi Kujundžićevog rada i onoga što želi da njegova ekipa igra, brzo i efikasno. Konje za tu utrku je imao u svojim redovima i bilo je jasno da kad se sve dovede u red da će jedina ekipa istočno od Zagreba biti kost u grlu mnogima. Već slijedeće kolo stigla je prva pobjeda i to protiv Hermesa u Osijeku, koja je došla preokretom. Gosti su imali sve u svojim rukama do zadnje minute, no ispustili su pobjedu. U prvih pet kola ostvarili su tri pobjede (HERMES, SONIK PUNTAMIKA, DUBRAVA) te dva poraza od najjačih ekipa, CIBONE i ZADRA. Do zimske mini pauze, Brokeri su bili na pozitivnom omjeru 7/4, a u tom periodu u prvog strijelca lige se isprofilirao Andrija Ćorić. Sa 89 napadačkih poena u prosjeku bili su na vrhu tog statističkog segmenta. Cibona je otvorila drugi dio sezone u Osijeku, a iako je vodila veći dio utakmice, Bašić i ekipa su preokretom čak i poveli nekoliko minuta prije kraja, no Rebec i Novačić su stvari vratili na svoje mjesto i donijeli Ciboni pobjedu. Do prekida natjecanja Vrijednosnice su ostvarile četiri pobjede i pet poraza, što im je donijelo 6.mjesto na tablici.

Sva tri glavna pojačanja koja su u ljeto pristupila Brokerima su opravdala svoje dovođenje. Antonio Jordano se prometnuo na kraju u prvog strijelca lige, u trenutku okončanja sezone, sa 18.9 poena u prosjeku, dok je Andrija Ćorić završio na na 3.mjestu sa 16.3 poena, dok je Lovre Bašić bio 8. sa 13.9 poena u prosjeku. Isto tako, Jordano je ponio i titulu najboljeg tricaša sa 3.4 trice u prosjeku po utakmici, dok se Bašić smjestio odmah iza njega sa 2.7 pogođene trice po utakmici. Bašić je bio prvi asistent lige sa 8.6 asistencija po utakmici te drugi po osvojenim loptama, 2.1 po utakmici. Ćorić se može pohvaliti da je završio kao drugi igrač na listi pogođenih slobodnih bacanja, u prosjeku je zabijao 4.2 po utakmici. Jordano i Bašić su bili vodeći i u još jednoj kategoriji, onoj po broju odigranih minuta. Jordano je vodeći sa čak 35.8 minuta provedenih na terenu, dok je Bašić drugi sa 33.8 minuta na terenu. Konačna valorizacija svrstala je čak četvoricu njihovih igrača u prvih deset, prema ukupnom učinku (6.Bašić, 7.Jordano, 8. Kujundžić, 9.Ćorić).

 

Sve u svemu jedna vrlo dobra sezona za Brokere, koji su ispunili cilj, a to je bio hvatanje play-off pozicije, bez obzira na ovaj ishod kojemu se nitko nije nadao. Trener Kujundžić može biti zadovoljan sa izvedbama svojih igrača, naravno bilo je tu i loših utakmica i loših trenutaka, no generalna slika je vrlo dobra. Vrlo je bitno naglasiti da su priliku ove sezone dobili i mladići poput Filipovića, Dmitrovića pa i Lakića, koji je stigao na posudbu iz Crvene zvezde i pokazao se kao iznimno zahvalan igrač. Njih trojica bi trebali ostati kao igrači koji će slijedeće sezone dobiti još više prilike, s obzirom da su svoje prilike iskoristili kvalitetno i tako možda dali naslutiti da će kronični problem Brokera, već godinama, u smislu kratkog rostera, postati prošlost. Pa da će prve violine ekipe svirati nešto manje minuta, kako bi u nekim završnicama utakmica bili odmorniji i koncentriraniji. Stvarno je vrijeme da konačno puno više gledamo mladih igrača na parketima, a ne na klupama. Uostalom, puno je jeftinije, a može se i isplatiti višestruko jednoga dana…

Što se tiče slijedeće sezone i u Osijeku je prilično neizvjesno te ništa bolje nego u nekim drugim sredinama. Ljeto bi moglo prilično vruće, prije svega na financijskom planu, koji će uvelike krojiti planove Uprave kluba te smjer djelovanja u budućnosti. Uostalom, kao i u svim klubovima…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype