Josip Sesar: “Dobili smo atraktivne protivnike, ali vjerujem da možemo biti među prva dva”

Izbornik Josip Sesar se osvrnuo za Sportski kod izvlačenja skupina za Eurobasket.

Danas prijepodne održan je ždrijeb za kvalifikacije za Eurobasket 2025, a naša je reprezentacija smještena u skupinu sa Francuskom, susjednom BiH te sa Ciprom, jednim od domaćina prvenstva. Upravo zbog toga, utakmice protiv Cipra će biti nebitne, odnosno iz naše će skupine na Eurobasket samo dvije najbolje reprezentacije.

O snazi Francuske ne treba previše trošiti riječi, dok će posebno zanimljivi biti susreti protiv naših susjeda, Bosne i Hercegovine. Ipak, do tih utakmica je još daleko, prvi su prozori u veljači 2024, a drugi u studenom slijedeće godine. Bez obzira na to, kontaktirao sam izbornika Josipa Sesara te ga zamolio za komentar cijele skupine.

Josipe, danas smo upoznali protivnike u kvalifikacijama za Eurobasket. Francuska kao nositelj, tu su susjedi, reprezentacija BiH te jedan od domaćina, Cipar. Tvoj komentar?

“Skupina je atraktivna i sigurno je da će izazvati određenu medijsku pažnju, pogotovo što su sa nama tu i susjedi iz Bosne i Hercegovine. Žao mi je možda što smo dobili Cipar, a ne nekog drugog. Ne toliko zbog njihovog domaćinstva, nego bi osobno više volio da je tu netko tko je u konkurenciji, zbog i same ozbiljnosti, ali i pristupa svim utakmicama. No, što je tu je.

Obje reprezentacije, Francuska i BiH, izazivaju određeni respekt, to uopće nije sporno. O kvalitetama jednih i drugih je sada teško govoriti, jer, kao što si i rekao, te su utakmice relativno daleko i pitanje je u kojim će sastavima oni igrati, naravno i mi. No, da bi se otišlo na veliko natjecanje, ti jednostavno u tim utakmicama moraš dobiti nekog jačeg, tako da očekujem maksimum od naše momčadi u bilo kojem susretu i naravno da budemo među te dvije momčadi koje će se plasirati na Eurobasket.”

Sigurno je da će susreti protiv BiH biti posebno zanimljive…

“Iskreno, tim se utakmicama posebno veselim i jedva ih čekam. Oni imaju određenu snagu i kvalitetu, no kažem, pitanje je u kojem će sastavu igrati. Mišljenja sam da će to biti neizvjesne utakmice, koje će sigurno biti odlično medijski i navijački popraćene i kažem, veselim im se.”

Kratko ćemo i na trenutno stanje u ekipi pred put u Tursku…

“Mi smo sada maksimalno fokusirani na te utakmice dolje. Cilj nam je sada što prije i što bolje uigrati ovu četvoricu igrača koji su nam se pridružili. Da uhvate akcije, da se stope u kemiju koju smo napravili u ove četiri utakmice u zadnjih mjesec dana. Jednostavno, da bi tamo došli do željenog rezultata, moramo biti team, biti što prisniji, čuvati leđa jedni drugima i zadržati kontinuitet. U takvom ozračju, siguran sam, rezultat neće izostati.”

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype