Josip Sesar je zatvorio priču oko Božića te se okrenuo bitnijim stvarima, kako iznenaditi Francusku

Hrvatska reprezentacija u petak igra prvu utakmicu kvalifikacija za Eurobasket.

Nakon što se posljednjih nekoliko dana, od finala Kupa, po medijima razvlačila priča oko otkazivanja nastupa za reprezentaciju Luke Božića, igrača KK Zadar, izbornik Josip Sesar je prema očekivanjima vrlo brzo stavio točku na kraj iste te priče, vrlo jasnim obrazloženjem. Bilo je sasvim jasno i izvjesno da se Božić ni ovoga puta neće odazvati reprezentaciji, no prema mome skromnom mišljenju, to je iz Zadra trebalo biti prezentirano na puno profesionalniji način, ali kako klub nema apsolutno nikog za odnose sa medijima onda i ne čudi događaj sa pressice nakon finala Kupa te opći dojam koji je ostao nakon objave da igrač nije na raspolaganju.

Što se tiče Luke Božića, smatram da tu ne postoji “slučaj”. Čovjek ima problem, trebao je operaciju, a kasno sinoć smo dobili mail da je pod antibioticima i na poštedi tjedan dana. Što se mene tiče, tu je ta priča završena za ovaj ciklus, a dalje ćemo biti u kontaktu. Mi se u Hrvatskoj  nemamo pravo odreći niti jednog igrača. Imao sam uspostavljena dva-tri napadačka seta za njega, no ispostavio se taj problem sa zubom, a kada bude tu moći ćemo pričati o taktičkim detaljima za njega.” -izjavio je Sesar u obraćanju medijima.

Upitan o atmosferi unutar reprezentacije, izbornik je sigurnim glasom odgovorio: “I kad sam preuzeo reprezentaciju, rekao sam da je bitna atmosfera i način kako se ophode jedan prema drugom, ujedno i način kako se nosi hrvatski dres. To je ono što nam je svima obaveza i čast. Vidim da su momci i inače konstantno u kontaktu, skupina je to dobrih i poštenih momaka. Što se tiče igre, nekad je malo bolje, nekad malo lošije, no ponašanjem i odnosom prema radu su pokazali da pripadaju reprezentaciji. Možemo reći i da je posjedica svega toga bio dobar rezultat prošlog ljeta.”

“Francuska je moćna, atletska momčad koja ima deset euroligaških igrača iz dva iz Eurokupa. Bit će teško, a dobio sam i informaciju da je dvorana rasprodana. Moramo imati svoj ritam utakmice, ne gubiti glavu u trenucima kada dolazi do propadanja, što duže ostati u utakmici, i ako se ukaže prilika, uzeti bodove. Mislim da imamo svoje adute i igrače koji to mogu iznijeti, a u svemu tome treba imati i malo sreće.”

Novi kapetan reprezentacije je Mario Hezonja, koji je na okupljanje stigao nakon što je sa svojim Real Madridom osvojio Kup u Španjolskoj.

“Ne opterećujem se s takvim stvarima, ali to je velika stvar za moju obitelj i stoga mi je jako drago. Uvijek je trebalo biti primjer, i sa 16, 17 i 18 godina, uvijek sam nastojao biti takav na terenu, a sada sam i u zrelijim godinama i treba biti vođa na terenu i van terena.”

O predstojećim kvalifikacijama Mario je kazao: “Vidio sam da su Francuzi objavili da su prvi favoriti. Bosni će, čini mi se, sada nedostajati nekoliko igrača, no kada budemo mi igrali s njima bit će kompletniji. Treba biti maksimalno spreman, nemamo se mi koga bojati, ni misliti o drugim ekipama. Treba biti fokusiran i ići po pobjede protiv svih.  Sjajna atmosfera se od prošle godine nastavila. Drago mi je da su svi dobri u svojim klubovima i da su se svi odazvali da ponovimo rezultat od prošle godine i idemo na bolje, što je, na kraju, naš cilj.”

Hrvatska će kvalifikacije otvoriti gostujućom utakmicom u Brestu, protiv Francuske i to u petak, 23.02. u 20:30, dok ju tri dana kasnije, 26.02. u Rijeci čeka domaći dvoboj protiv Cipra.

Utakmice možete pratiti na SportKlub televiziji…

Dio teksta: HKS

Foto: Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype