sportski sportski sportski sportski

KOD

Jovanović na klupi Cibone startao pobjedom i plasirao se u polufinale Kupa

Cibona je bila sigurna protiv Škrljeva za plasman u polufinale.

Četvrt finale Kupa Krešimir Ćosić:

Cibona-Adria Oil Škrljevo 93:72 (27:28, 24:12, 22:19, 20:13)

(Planinić 16, Reynolds 14 / Robertson 19, Gunjina 15)

Vladimir Jovanović je na klupi Cibone startao pobjedom nad Škrljevom, koja je njegovu momčad lansirala u polufinale Kupa Krešimir Ćosić i to je za njih u ovom trenutku najbitnije. Iako nije smio voditi ekipu zbog procedure oko registracije pa ga je zamijenio Bariša Krasić, Jovanović je sa svoje stolice diktirao svom pomoćniku u kojem smjeru treba ići igra njegovih pulena.

Nije najbolje počelo za Cibonu, s obzirom da su gosti pokazali odmah na početku da se neće tek tako lako predati pa su i dobili prvu dionicu minimalno. Ipak, u drugoj četvrtni Cibona je zaigrala puno bolje i agresvinije, što je rezultiralo boljom obranom, koja je u drugoj četvrtini primila samo 13 poena i na poluvrijeme se otišlo vodstvom Cibone 51:40.

Gosti su u trećoj četvrtini malo po malo sjeckali prednost Cibone, primakli se rezultatski pa je Jovanović nakon time-outa tri minute prije kraja naredio svojim momcima presing i podigao agresivnost. Njegovi su igrači odradili tri minute totalnog presinga i brzo pobjegli na +14.

I u posljednjoj četvrtini Cibona je držala kontrolu rezultata većim dijelom, iako su se gosti primakli na -5 u 35.minuti, no na kraju su uspostavili ravnotežu i slavili sa 21 poenom razlike. Kao i u Zadrovom slučaju jučer, nije to bila neka pre dojmljiva utakmica za one koji su gledali, no na momente see vidjelo u kojem bi smjeru trebala ići igra koju će graditi Jovanović.

Zanimljivo je da je u trećem susretu ove dvije ekipe ove sezone, Cibona i treći puta postigla isti broj poena, 93.

Darko Planinić je sa 16 poena bio prvi strijelac Cibone, dok je goste predvodio Arkim Robertson sa 19.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype