sportski sportski sportski sportski

KOD

Kadeti bolji od Bugarske i ostali u utrci za U17 Svjetsko prvenstvo

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Kadetska reprezentacija ponovno je slavila na FIBA U16 European Challengeru koji se igra u glavnom gradu Bugarske, Sofiji. Ovog je puta pao bugarski domaćin konačnim rezultatom od 78:63. Tako kadeti sada broje dvije pobjede i jedan poraz i još su u lovu na U17 Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Stipe Kuliša kontrolirali su utakmicu u cijelom njenom trajanju, govori to i podatak da su bili u vodstvu više od 39 minuta čiste igre. No, domaćini se nisu predavali, puhali za za vratom sve do posljednje četvrtine kada je došlo do značajnijeg odvajanja Hrvatske. Serijom od 9 poena, od 65:58 do 74:58, koje su osigurali Pavin, Lukić, Frančešević i Tomasevic, osigurana je mirna završnica i održana nada u plasman na U17 Svjetsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Španjolskoj. Pet će najboljih europskih reprezentacija nastupiti na svjetskoj kadetskoj smotri.

Hrvatska je Bugarsku nadskakakala s 56 naprama 43 skoka, većim brojem asistencija pokazala i bolju timsku igru (19 u usporedbi s 15 bugarskih), no preciznost šuta se nije u bitnome razlikovala od suparnika te tu sigurno ima mjesta za poboljšanje.

grač utakmice je mladi David Pavin s 21 poenom, 5 skokova i velikih 8 asistencija, a slijedili su ga Roko Lukić i Luka Frančešević s po 11 poena. Na bugarskoj strani se istaknuo Aleksandar Gavalyugov s ubačenih 15 poena te 7 skokova.

Stipe Kuliš, glavni trener kadeta: “Odlično smo otvorili današnju utakmicu na obje strane terena i sebi stvorili mogućnost da u ranoj fazi slomimo veoma dobro posloženog i dinamičnog domaćina. Međutim, nismo uspjeli rano zaključati utakmicu već smo boravili u zoni ugodne rezultatske udaljenosti. Ipak, u samoj završnici dobrom timskom obranom na koju smo vezali racionalne napadačke odluke „gasimo“ sve nade suparnika i mirno utakmicu privodimo kraju. Vrijedi napomenuti i čestitati našim momcima što već drugu utakmicu za redom suparnike držimo na granici od oko 60 poena.
Uza sve navedeno treba reći kako je ova utakmica bila dragocjeno iskustvo za naše reprezentativce jer se ipak ne susreću često s punom i bučnom dvoranom koja daje dodatan impuls domaćinu kao što je bila situacija na ovoj utakmici.”

Izvor: HKS

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype