sportski sportski sportski sportski

KOD

Kale, Minda i ekipa ne idu nigdje. FIBA zbog korona virusa odgodila 3×3 kvalifkacije!

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Međunarodna košarkaška federacija FIBA je odgodila 3×3 Olimpijski kvalifikacijski turnir koji se trebao održati od 18. do 22. ožujka 2020. u Bangaloreu, u Indiji.

Na tom je turniru i 3×3 reprezentacija Hrvatske trebala tražiti svoj put do Olimpijskih igara u Tokiju, no sada će pričekati novi termin za pokušaj ostvarenja olimpijskog sna. Kako kažu u FIBA-i, trenutačno usko surađuju s Međunarodnim olimpijskim odborom kako bi se našlo najbolje rješenje, a uzimajući u obzir da se ovaj turnir mora odigrati prije 3×3 kvalifikacijskog turnira univerzalnosti (na kojem nastupaju samo zemlje koje na dvama posljednjim Olimpijskim igrama nisu imale košarkaških predstavnika) koji je pak zakazan za 24. do 26. travnja 2020. u Budimpešti.

Zbog korona (COVID-19) virusa, sa svibnja na rujan promijenjen je i termin 3×3 Azijskog prvenstva, kao i 3×3 U17 Azijskog prvenstva s lipnja na listopad. Također, otkazano je U16 Azijsko prvenstvo koje se trebalo igrati u travnju u Libanonu, kao i U16 Azijsko prvenstvo za djevojke koje se trebalo održati u travnju u Australiji. Odgođen je i početak inauguracijske sezone Afričke košarkaške lige (Basketball Africa League) koja je trebala krenuti 13. ožujka u Senegalu te iz FIBA-e poručuju da pažljivo prate globalnu situaciju te će uvoditi daljnje mjere ako se za tim ukaže potreba.

Tako će Duje Kaliterna, Toni Mindoljević, Ante Markoč i Stanko Kujundžić mirovati do daljnjeg…

Izvor: HKS

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype