sportski sportski sportski sportski

KOD

Kava s Joshuom Brownom

Joshua Jalen Brown, 24.-godišnji momak iz Amerike, ovogodišnje je pojačanje Košarkaškog kluba Alkar. Ovo mu je prva profesionalna sezona, prije je igrao košarku na Temple koledžu. Josh je pristao popričati sa mnom, razgovor se naravno odvio na engleskom jeziku, a uz njegovo dopuštenje prenosim vam ga na hrvatskom. Josh i ja popili smo kavicu i popričali o početcima, razlici između Amerike i Europe, njegovim dojmovima o Hrvatskoj, ali i planovima za budućnost.

Zašto košarka? Kako je sve počelo?

” Zaljubio sam se u košarku otkad sam bio malo dijete. Sve je započelo tako što sam bio izbačen iz male nogometne lige zbog toga što nisam mogao dostići težinu koja se tražila. Od tada sam počeo s košarkom, zaljubio se i krenuo u košarkaške vode.”

Tko je bio tvoja najveća inspiracija?

” Osoba koja mi je bila i koja još uvijek je moja najveća inspiracija je moj otac. On je najveći radnik kojeg poznajem.”

Bio si odličan na Temple koledžu. Zbog čega si se odlučio odabrati upravo taj koledž?

”Odabrao sam ga zbog majke. Umrla je kada sam imao samo godinu dana. Ona je bila studentica upravo na tom koledžu. Iz poštovanja i u čast  njoj išao sam i ja.”

Iz Amerike u Hrvatsku. Kako je uopće došlo do toga?

”Selidba u Hrvatsku dogodila se preko mog agenta. Kako mi je ovo prva profesionalna sezona, Hrvatska je bila idealan izbor za započeti nešto ovakvo. Iznimno sam zahvalan svom agentu na svemu.”

Koliko je bilo teško naviknuti se na Hrvatsku/ Europsku košarku u odnosu na Američku?

 

”Za sada ide dobro, učim svaki dan i trudim se što bolje prilagoditi i napredovati da mogu postati što bolji igrač. Mislim da je Hrvatska prelijepa zemlja s predivnim ljudima. Vidno je drugačija u usporedbi s Amerikom u smislu da ljudi ovdje nisu sebični. Moram se naviknuti da u europskoj košarci ima puno više fizičkog kontakta. Nisu svi atletski građeni i pravila ovdje ti dopuštaju da uđeš više fizički u protivničkog igrača. U Americi je sve u brzini i eksplozivnosti.”

 

Imaš možda planova za sljedeću sezonu?

”Trenutno nemam i ne razmišljam o tome. Fokusiran sam u potpunosti na ovu sezonu, a za dalje ćemo vidjeti.”

 

 

 

Koji je tvoj najveći cilj što se košarke tiče?

” Najveći cilj mi je zarađivati puno novca. Imam još puno za napredovati i znam da će mi trebati puno vremena da dođem do svog cilja. Uživam u ovome što radim pa neka se tako i nastavi.”

Joshu želim puno sreće u profesionalnoj sezoni u moje i ime svih nas na Sportskom Kodu!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype