sportski sportski sportski sportski

KOD

KK Dubrovnik sutra predstavlja monografiju kluba u povodu obilježavanja 75.obljetnice kluba

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Dubrovčani ove godine imaju razloga za slavlje.

Košarkaški klub Dubrovnik ove godine slavi 75.godina svog postojanja, a tim povodom sutra će se održati predstavljanje monografije kluba.

Vlaho Kojaković se spominje kao osnivač, pokretač i otac dubrovačke košarke, koji je bio inicijator prve košarkaške utakmice koju je ovaj klub odigrao davne 1947. protiv Hajduka. Upravo od tog susreta, klub je krenuo sa odigravanjem utakmica, revanš sa Hajdukom pa sa njihovim gradskim rivalom Splitom, a prvu “veliku” utakmicu Dubrovnik je odigrao sa Partizanom.

Otvaranjem novog košarkaškog igrališta u Karmenum 1953.godine, krenuo je i uspon košarke u Dubrovniku. Već godinu dana kasnije počela su popularna srednjoškolska prvenstva, odakle su se rađale nove generacije košarkaša.

Početkom 60-tih košarka se počela modernizirati u Hrvatskoj, a samim time i u Dubrovniku, gdje se ona omasovila pa su košarku počeli igrati i u ostalim kvartovima grada i košarkaša je na tim prostorima bilo sve više i više. Eksplozija košarke, kažu, dogodila se sredinom 70-tih, kada je klub ostvario plasman u Prvu B ligu.

Kako su godine odmicale, tako je rastao i klub. Infrastruktura se mijenjala, a 1973. je već ostvaren i prvi transfer jednog igrača Juga. Bio je to onaj Andre Knege u Lokomotivu.

Da ne duljimo dalje, pozivamo sve zainteresirane koji su u Dubrovniku i bliže da posjete ovo predstavljanje monografije kluba.

“U utorak 02.ožujka u 17.30 u kongresnoj dvorani Elafiti u hotelu Valamar Lacroma će se održati predstavljanje monografije ‘KK Jug 1946. – KK Dubrovnik 2021.’, autora Perice Pušića.

Monografija je izdana povodom obilježavanja 75. obljetnice postojanja kluba, i održati će se na datum odigravanja prve službene utakmice koju je KK Jug odigrao protiv KK Hajduka 02.ožujka 1947. godine.

Pozivamo sve ljubitelje košarke da nam se pridruže.”-stoji u pozivu koji smo i mi dobili od KK Dubrovnik.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype