Košarkaški leksikon challenge: THE END

Dragi naši,
Jučer navečer objavljen je posljednji stoti košarkaški leksikon. U mjesec dana kontaktirali smo preko sto igrača, provodili sate i sate za laptopom i mobitelima tipkajući i zivkajući kako bi ostvarili svoj cilj.

Što je bio naš cilj?

Naš cilj bio je unijeti pozitivu u ovo doba. Par dana prije nego sam došla na tu ideju otvorila sam svoj Facebook profil i bila zasuta negativnom energijom. Članci tipa :”Propada sve.”, ”COVID-19 napada”, ”Ljudi umiru od pandemije” i slični natpisi bili su posvuda.
Znala sam da mora doći do nekakve promjene. Zatvorena u kući naišla sam na stari školski leksikon koji sam posjedovala. Prisjećajući se školskih prijatelja, njihovih simpatija i imena kućnih ljubimaca došla sam na ideju da napravim košarkaški leksikon za igrače. Kad sam Goranu dala prijedlog, odmah se složio, smislili smo pitanja i krenuli tražiti prve žrtve našeg leksikona.
Nedugo nakon prvih par objavljenih članaka naš je portal eksplodirao! Odaziv igrača bio je puno veći nego li smo očekivali, odgovore su slali u roku od par minuta i vidjelo se da im se sviđa ovo što radimo. I njima je bio isti cilj: unošenje pozitive, malo šale i nominacija sljedećeg
igrača.

HVALA VAM! Hvala svim igračima koji su se odazvali i upisali se u naš leksikon. Hvala i na pomoći te slanju kontakata igrača do kojih nismo mogli doći. Hvala na svakom podijeljenom Instagram storyju, svakom podijeljenom članku i nenormalnoj količini podrške koju ste nam pružili u ovih mjesec dana. Hvala i klubovima koji su dijelili poveznice svojih igrača i hvala fan stranicama klubova koji su nas također vjerno pratili. Hvala i Vama dragi čitatelji, nadamo se da smo kroz ovaj mali projekt donijeli bar poneki osmijeh na lice. Ma da se i samo jedna osoba nasmijala, napravili smo dobar posao. Dali smo vam priliku da pobolje upoznate naše igrače i vidite koliko krasnih momaka zapravo predstavlja našu malu zemlju u košarkaškim klubovima, ne samo u Hrvatskoj, već i diljem Europe i svijeta.

Nadamo se da ste i vi ponosni na njih, jer mi sigurno jesmo!

Poruke podrške koje smo dobili u ovih mjesec dana ne bi stale u ovaj članak, ali dajem sebi za pravo izdvojiti jednu koja nas je posebno raznježila i iako je spomenuta u jednom od leksikona, mišljenja sam da mora i ovdje ostati zapisana.


”Želio bi poručiti svim čitateljima da nastave pratiti portal Sportski kod, da daju što veću podršku ovim mladim inovativnim ljudima, koji imaju zdrav projekt medijskog oživljavanja naše košarke. Takvi ljudi, s takvim namjerama, zaista mogu stvari promijeniti nabolje. Pa podržimo ih, da njihova pera dobiju težinu!Veliki pozdrav svima!”– Petar Madunić

Ova poruka nas je naježila,a kad ovako nešto pročitaš shvatiš da se sve isplatilo. Ne znam jeste li upoznati s činjenicom da smo portal koji nema nikakvih financijskih primanja. Naši nas poznanici i prijatelji često pitaju zašto onda ovo radimo i zašto ”gubimo vrijeme”? Kad kažeš da to radiš iz ljubavi svi te gledaju blijedo i nikome nije jasno da netko stvari radi iz ljubavi. Upravo zbog ovakvih poruka podrške znamo da radimo pravu
stvar. Znamo da će u budućnosti sve doći na svoje mjesto. Kad dobiješ ovakvu poruku podrške imaš osjećaj da si dobio na lotu!


Nadamo se da će te nas nastaviti pratiti, jer naš mali trio je pun ideja, očito karantena čini svoje hahah.

Nadam se da će nekad u budućnosti igrači pronaći svoje leksikone i prisjetiti se ovih dana kada su se upisivali! Online je, ne može nestati!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype