sportski sportski sportski sportski

KOD

Kreće Druga liga Istok, Belišće prvi favorit

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Ovog vikenda počinje natjecanje Druge lige Istok, vjerojatno nikad neizvjesnije. No ne u tom smislu, kako se čini na prvu.

Prije nešto manje od dva mjeseca pisao sam o stanju u košarci u ovom dijelu Hrvatske , a sada je evo došao red da i ta liga krene sa službenim utakmicama. Prije mjesec i pol dana prijavilo se devet klubova, koji su bili zainteresirani za igranje u ovog ligi. Tada sam bio poprilično siguran da od tih devet, njih nekoliko nisu sigurni da će igrati ligu i da nisu spremni izgurati sezonu do kraja.

Tako je uvijek kada je u pitanju Istok i tu si nemamo što lagati, pola ekipa se ni ne okuplja prije početka školske godine, znači prvi ponedjeljak u rujnu. Nakon nekoliko „radnih sastanaka“, tjedan dana prije početka lige dva su kluba odustala od natjecanja, a to su Slavonski Brod i Osječki sokol, nekada perjanice sa Istoka. Slavonski Brod je tako ostao bez kluba u prva tri razreda košarke. Broj klubova pao je sa devet na sedam pa je u natjecanje trebala biti priključena ekipa Olimp Inspekt iz Tenje, koja je recimo prošle sezone započela natjecanje u B1 ligi, da bi nakon samo par kola od te B1 lige odustala. No, nakon par dana i oni su odustali od natjecanja, vjerojatno svjesni da financijski ili možda igrački, ne mogu odraditi sezonu te je u natjecanje priključena ekipa Vrijednosnica Osijek II, koja će igrati van konkurencije.

Što se tiče broja utakmica on opet pada, sada na čitavih 14 utakmica u sezoni, koja završava 17.03. pa će prvak Istoka pričekati nekih dva tjedna dok ostali drugoligaši završe svoje natjecanje, kako bi odigrali kvalifikacijski turnir.

Samim pogledom na klubove i kvalitetu, u prvi plan guramo Belišće, koje je već godinama u vrhu ove lige, a po kvaliteti ove sezone tu i spadaju. U klubu više ne igraju Damir Markota i Goran Vidaković, koji su se oprostili do aktivnog igranja, a povratnik u klub je Marko Soldo pa uz starosjedioce Kristijana Pregleja, Davida Đolića, Luku Šarića, Marka Mikulića i ostale, su sigurno prvi favoriti za naslov prvaka. Kako su ostale ekipe poprilična nepoznanica, teško je davati neke prognoze, no po nekim podacima, Borovo i Županja trebali bi biti Belišću prva pratnja i konkurencija, no ostavit ćemo prostora za još neke ekipe (Rekord Tim, Požega) koje bi se mogle uključiti u borbu za prvo mjesto.

Parovi prvog kola su:

Borovo-Vrijednosnice II

Županja-Vinkovci

Belišće-Požega

Rekord Tim-KA Osijek

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype