sportski sportski sportski sportski

KOD

Kreće Druga liga Istok, Županja i Belišće prvi favoriti za naslov prvaka

Drugoligaši na Istoku su dočekali početak sezone.

Vikend pred nama donosi početak seniorske sezone na Istoku. Sezone koju će trebati izgurati do kraja, s obzirom na sve okolnosti epidemiološke situacije. Većina klubova sa Istoka mučila se sa terminima u svojim dvoranama pa je velik broj klubova bio bez pravih treninga u dvoranama, što će sigurno ostaviti traga na formi na početku sezone. Neka su domaćinstva u prvom kolu čak bila i pod upitnikom i sa mogućnošću zamjene, no do toga nije došlo pa su to na neki način dobre vijesti, da svi mogu igrati u svojim matičnim dvoranama.

Prošle sezone Istok je imao u ovom rangu 9 klubova, a od ove sezone 10, s obzirom da se u ligu uključio Košarkaški klub BŠK, iz Slavonskog Broda pa više neće biti slobodnih ekipa u svakom kolu. To donosi 18 kola, nakon čega će se prvak plasirati na kvalifikacijski turnir za popunu Prve lige. Prvi dio sezone završava 19.12., drugi kreće 9.1.2021., a zadnje kolo je na rasporedu 13.3. Svi se nadaju da pomaka u ovim terminima neće biti i da će se sezona odraditi normalno, no sve će to ovisiti o ishodu pandemije.

Među prvim favoritima za naslov najbolje ekipe su Županja i Belišće . Upitno je u kakvom će sastavu igrati ekipa Olimpa, koju čine mladi igrači Vrijednosnica, a ukoliko ona bude satkana od igrača koji participiraju prvoj momčadi i budu svi na raspolaganju, onda možemo i njih svrstati među prve favorite. Đakovo i Vinkovci su također ekipe koje će pretendirati vrhu tablice, a sastavi su to koji će sigurno biti opasnost u svim utakmicama i nezgodan protivnik svima i neće biti iznenađenje ako i njih dočekamo u borbi za prvaka.

Županja, finalist Kupa ove sezone, u svoje je redove vratila neke igrače kao što su Patrik Maskaljević i Ivan Labrtić, dok je pojačanje Vuk Lazić pa će uz iskusne Ivana Stjepanovića i Josipa Mitrovića oni činiti okosnicu ekipe. Još je tu nekoliko zanimljivih igrača, koji su prošle sezone pokazali da se može računati na njih. Važan izostanak za Županju je i Luka Špehar, jedan od najboljih igrača iz prošle sezone, koji je otišao u premijerligaša Vrijednosnice. Ekipu će i ove sezone voditi Sanjin Kalaica, a prema tome kako je ekipa sastavljena i prema igri koju su prezentirali u Kup natjecanju, možemo reći da Županja ima velike ambicije. U finalu Kupa u Belišću su poraženi od domaćina, a igrajući bez nekoliko važnih igrača imali su sve u svojim rukama, no u pali su u produžetku. Upravo je ta utakmica pokazala da će se ove dvije ekipe i ove sezone boriti za prvo mjesto.

EKIPA ZA SEZONU 2020./2021.:

Anđelko Župarić, Ivan Stjepanović, Josip Mitrović, Ivan Gvozdić, Filip Labrtić, Bruno Bilić, Davor Pastović, Aleksandar Pejaković, Vuk Lazić, Alan Mesić, Luka Bušić, Patrik Maskaljević, Ilija Benković, Nikša Đuraković, Ivan Živković, Ilijas Benković, Filip Soljčić, Dinko Bošnjak, Josip Vuković.

Belišće je ovo ljeto napravilo trenersku promjenu pa je umjesto Hrvoja Čamagajevca na klupu sjeo Mario Koprivnjak, dosadašnji trener kadeta. Belišćani su odigrali u pripremnom periodu dosta utakmica, a kako se približavalo vrijeme početka sezone, tako su dizali formu. Muku su mučili od početka priprema sa ozlijeđenim igračima pa tako nisu niti jednu utakmicu odigrali kompletni, no čini se da su se stvari bitno popravile pred prvo kolo. Ekipu će i ove sezone predvoditi neuništivi kapetan Kristijan Preglej, Juraj Boras, Luka Šarić te David Đolić, kao iskusan dio ekipe. Tu su i dalje Zvonimir Blažević i Domagoj Cerjak na organizatorskim pozicijama, a prinova iz Đakova je Filip Zgonjanin. Kroz pripreme je nekoliko vrlo dobrih utakmica odigrao i Mislav Nađ, a od mlađih snaga sve više se nameću oni najmlađi, Nikola Mikulić, Erik Weber te Dario Ament. Zbog teže ozljede koljena sezonu će vjerojatno propustiti Ante Soldo, a povratnici u ekipu su Toni i Nino Gradinjan, koji su se prije nekoliko tjedana priključili momčadi. Osvajanjem Kupa, Belišće je potvrdilo visoke ambicije i ove sezone, a u srijedu ih i čeka Međimurje, za prolazak među 16 najboljih u tom natjecanju. Uz Županju, prvi favoriti su za naslov najbolje ekipe na Istoku.

EKIPA ZA SEZONU 2020./2021.:

Kristijan Preglej, Juraj Boras, Luka Šarić, David Đolić, Zvonimir Blažević, Domagoj Cerjak, Ante Soldo, Mislav Nađ, Vinko Mikulić, Luka Inić, Filip Zgonjanin, Erik Weber, Nikola Mikulić, Dario Ament, Andrija Premec, Jurica Kaptalan, Toni Gradinjan, Nino Gradinjan, Goran Vidaković.

Đakovo je treća ekipa koja će sigurno imati ambicije za vrh tablice. Iz Oriovca se u matični klub vratio Matej Češkić, tu su provjereni Marko Karlović i Nikola Turalija, a na vanjskim pozicijama Filip Škrinjarić iz Osijeka, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac drugoligaške karavane, prije prekida prvenstva. Ostatak ekipe čine i dalje domaći mladići, koji će uz starije igrače biti opasan protivnik svima, pogotovo na domaćem terenu. Ekipu će i ove sezone voditi Marijan Petrović, koji ovu ekipu već zna u dušu. Ukoliko budu kompletni kroz sezonu, možemo ih očekivati u vrhu tablice sigurno.

EKIPA ZA SEZONU 2020./2021.

Matej Češkić, Marko Karlović, Nikola Turalija, Filip Škrinjarić, Tomislav Kelava, Marin Namjesnik, Ivan Gavranović, Dominik Pavlović, Matko Duvnjak, Alen Lončarić, MIhovil Češkić, Dinko Čorić, Dorijan Dragić, Marko Knez, Domagoj Šušak, Mirko Bernard Šušak, Mislav Miholjek, Vedran Kšan, Robert Drenjačević, Lovro Šimundić, Mislav Dragić, Ante Obradović, Darjan Božić.

Vinkovčani su konačno ušli u svoju dvoranu, pred sami početak sezone pa će utakmicu prvog kola protiv Belišća igrati u svojoj dvorani, dok u međuvremenu čekaju završetak obnove legendarnih Lenija. Ekipu će i ove sezone voditi trener/igrač Stjepan Pezer, a tu su i dalje iskusni Tomislav Popović, Dino Peraica, Ivan Ostović, Danijel Prša, Tomislav Kentržinski i plejada mlađih igrača. Pokazali su već i prošle sezone da mogu “zapapriti” svima, naravno ukoliko budu kompletni, ali i isto tako i da mogu prosuti bodove gdje realno ne bi trebali.

EKIPA ZA SEZONU 2020./2021.

Stjepan Pezer, Tomislav Popović, Ivan Ostović, Dino Peraica, Filip Panić, Patrik Cindrić, Tomislav Kentržinski, Danijel Prša, Bruno Čorić, Ivan Jukić, Dominik Lučić, Jakov Vujeva, Rene Ramljak, Filip Vujeva, Roko Šabić, Mateo Janović, Ivan Pleš, Dominik Šobačić, Dino Veršić

U Oriovcu će se i ove sezone igrati druga liga. Rekord Tim bi, prema popisu igrača koji imamo, trebao predvoditi Bruno Čelebija, iskusni krilni centar. Ostatak ekipe su većinom domaći mladi dečki, koji bi uz Čelebiju trebali skupljati iskustvo kroz sezonu.

EKIPA ZA SEZONU 2020./2021.

Bruno Čelebija, Davorin Rupčić, Patrik Čukić, Hrvoje Raspasović, Matko Jagar, Sven Stojsavljević, Dominik Šikić, Filip Kraljević, Karlo Petar Martinović, Adam Čeliković, Luka Pavlinović, Fabijan Čolak, Ivan Gašpar, Ivan Klajić.

Požega će kao i nekoliko prethodnih sezona u borbu za sredinu tablice. Ekipa je manje više ostala na okupu, sve su to domaći dečki koji će na domaćem terenu pokušati uzeti koji skalp jačim protivnicima.

EKIPA ZA SEZONU 2020./2021.

Domagoj Lovrić, Martin Bušić, Marko Štivičić, Josip Novak, Filip Kojanović, Fran Abramović, Domagoj Jozić, Luka Grgurić, Ivan Krpan, Oliver Pudić, Frano Romić, Eugen Bagarić, Dario Rich, Luka Grgurić, Niko Pisker, Filip Zelenika, Shukri Aliti, Dino Miletić, Bruno Pudić.

Olimp Inspekt Ing će i ove sezone činiti mladi igrači Vrijednosnica Osijek. Prošle su sezone do tri kola prije kraja, uz Županju i Belišća bili u najboljoj poziciji, a slična očekivanja su i od ove sezone. Pitanje je samo kako i u kojoj mjeri će uskladiti svoje utakmice sa utakmicama Vrijednosnica, no ako budu u punom sastavu, bit će opasni za sve pa čak i za najjače ekipe. Franco Filipović, Luka Špehar i Martin Vedriš će biti udarna snaga ove mlade ekipe, koja u svom prijavljenom sastavu ima i Arijana Jovanovića te Marka Mandića, koji će tu pomoći iskustvom na terenu. Ostatak ekipe čine većinom juniori Vrijednosnica, koje se nadaju da će kroz sezonu još netko novi isplivati na površinu, a koji će danas-sutra biti kandidat za prvu momčad koja se natječe u Premijer ligi. Ono što je sigurno, biti će najspremnija ekipa od svih.

EKIPA ZA SEZONU 2020./2021.

Arijan Jovanović, Ivo Vincetić, Marko Vincetić, Franco Filipović, Marko Mandić, Pavao Pšihistal, Ivan Jelavić, Tin Kralik, Luka Mihić, Ivan Starčević, Tadej Tomljenović, Martin Vedriš, Erik Pehli, Dominik Greganović, Mihael Mamić, Leon Kurepa, Luka Špehar.

Borovo je za slijedeću sezonu prilično pomladilo kadar. Više u njemu nema pouzdanog Mihaela Bekavca, koji je sezonama unazad bio zaštitni znak ove ekipe, no mučio se Bekavac posljednjih nekoliko sezona sa ozljedama i Borovo će sada morati naviknuti na život bez njega. Od nešto iskusnijih igrača tu su Aleksandar Kapović te Mario Rajšić, dok ostatak ekipe čine mladi igrači, sa malo iskustva igranja druge lige. Borovo očekuje mjesto u sredini tablice…

EKIPA ZA SEZONU 2020./2021.

Aleksandar Kapović, Mateo Pravdić, Miloš Damjanić, Đorđe Trbulin, Nemanja Tomić, Vojislav Jakovljević, Jovan Đuričić, Robert Ragač, Ivan Papeša, Aleksandar Jakovljević, David Rajaković, Mihajlo Ostojić, Aleksandar Vuković, Sergej Karas, Luka Gavranović, Mario Rajšić.

Košarkaška Akademija Osijek je ove sezone dogurala do polufinala Kupa na Istoku, a u Belišću su pokazali da mogu biti nezgodan protivnik svima. Sve su to mladići, srednjoškolci, u punom treningu, koji igraju u visokom ritmu tijekom cijele utakmice, a u njihovoj ekipi ima nekoliko zanimljivih igrača, od kojih se očekuje da kroz ovu sezonu pokažu razinu više u odnosu na prošlu sezonu.

EKIPA ZA SEZONU 2020./2021.

Blaž Vojedilov, Marin Jurić, Filip Novak, Luka Mijatović, Matej Gerber, Matej Miškić, Ivan Pudar, Tin Krišto, Nikola Mavretić, Ivo Sušac, Luka Ivanišić, Luka Brezničar, Arijan Zec, Mete Pušić, Ivan Tanasković, Ivan Miličević, Ivan Ćosić, David Jelenić, Jerko Leko, Pavo Popović, Filip Čavar.

Deseta ekipa, posljednja koja se pridružila aktualnim drugoligašima, je BŠK, iz Slavonskog Broda. Škola je to košarke, koju vodi Igor Kovačević, a koja se uključila u drugoligaško natjecanje ovo ljeto. NJihove redove čine većinom mladi igrači, sve redom od 2001. pa sve do 2005. godišta, uz nekoliko iskusnih drugoligaških igrača sa prostora Slavonskog Broda. Bit će u toj ekipi jedan od ponajboljih strijelaca posljednjih sezona, Krešimir Bradić, zatim braća Matuško, Pavle i Andro te Davor Galić, koji je prošle sezone igrao za Požegu. Jedna zanimljiva ekipa, za koju ne možemo reći što očekivati, tek su se priključili i biti će pitanje kako će se naviknuti na drugu ligu, no s obzirom na nekoliko iskusnih igrača koji će sigurno povući kada bude trebalo, ne bi trebali imati velikih problema na prilagodbu.

EKIPA ZA SEZONU 2020./2021.

Dominik Butić, Tomislav Barbarić, Mihael Martinović, Arian Kovačević, Fran Vlatko Vistica, Ivan Petković, Ivan Lazić, Marin Zavor, Karlo Nužda, Luka Orešković, Mark Sekulić, Davor Galić, Luka Kristijan, Toni Teskera, Mihovil Kraljik, Andro Matuško, Pavle Matuško, Edin Havić, Krešimir Bradić, Marin Blažinkov, Fran Carević.

Parovi 1.kola:

Vinkovci-Belišće, subota u 19

Županja-Rekord Tim, subota u 18

Požega-BŠK, subota u 20

Borovo-KA Osijek, subota u 20

Đakovo-Olimp Inspekt Ing, nedjelja u 19

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype