sportski sportski sportski sportski

KOD

Kreće druga sezona PRO 3X3 Toura, na Hvaru se otvara sezona već ovog vikenda

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Na deset sjajnih lokacija diljem Hrvatske odigravat će se drugo izdanje PRO 3X3 Toura.

Nova, druga i još bolja sezona PRO 3×3 Toura 2023., međunarodne serije spektakularnih turnira u košarci 3×3 („3 na 3 igrača“), u razdoblju od druge polovice svibnja do sredine kolovoza 2023. održat će se ponovno na atraktivnim lokacijama 10 hrvatskih gradova, a u odnosu na prošlu godinu uključeno je čak pet novih gradova.


Na konferenciji za novinare, održanoj u četvrtak, 11. svibnja, na ciljano visokoj lokaciji Rooftop Lateral u Zagrebu, smještenoj na 26. katu nebodera s pogledom na cijeli hrvatski glavni grad, detaljnije informacije o PRO 3×3 Tour 2023. – program, raspored, gradove i lokacije, način održavanja, sadržaj te druge zanimljivosti i novitete – iznijeli su članovi Organizacijskoga odbora iz Udruge PRO 3×3 te komunikacijskoga tima.

“Tijekom proljeća i ljeta 2022. godine prvo izdanje PRO 3×3 Toura uspješno je organizirano na top lokacijama 10 hrvatskih gradova, a takva promocija novog
olimpijskog sporta izazvala je veliko zanimanje igrača, publike i javnosti. Stoga će lijepa priča biti nastavljena i ove godine, uz poboljšanja u praktički svakom segmentu”
, istaknuo je Tomislav Prpić, voditelj organizacije obveznih stručnih službi. Svoje je tvrdnje potkrijepio i konkretnim brojkama, koje su bile vidljive i u kratkom videouratku, svojevrsnoj rekapitulaciji prošlogodišnjeg Toura, koji je prikazan na početku konferencije za novinare. Više od 100 sati izravnog televizijskog prijenosa, preko 500 natjecatelja iz TOP 20 svjetskih ekipa i najboljih hrvatskih ekipa te više od 20 tisuća gledatelja uživo tijekom cijeloga Toura; samo su neki od indikativnih postignutih rezultata.

“Treba istaknuti i kako je više od 900 fotografija otišlo u međunarodnu distribuciju na najveća svjetska tržišta kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Njemačka, Kina, Indija i druge. U izvješću Svjetske košarkaške organizacije FIBA, u sklopu koje organiziramo ovaj Tour, iz travnja 2023. ističe se i kako je na navedenih 10 turnira u 2022. odigrano gotovo 300 seniorskih utakmica, a naša Udruga PRO 3×3 obuhvaća čak 34% aktivnosti iz područja 3×3 košarke u Hrvatskoj”, dodao je Prpić.


Ovogodišnji PRO 3×3 Tour počinje 20. i 21. svibnja 2023. turnirom u Hvaru, a završit će 11. i 12. kolovoza 2023. organizacijom finala u Šibeniku.

“Uz pet gradova koji su bili obuhvaćeni i prošle godineUmag, Vinkovci, Osijek, Zagreb i Šibenik – sada je u Tour uključeno i pet novih hrvatskih gradova,
odnosno Hvar, Trogir, Zabok, Lipik i Imotski. Naime, cilj je stalno širenje i promocija 3×3 košarke i u novim sredinama. Ponovno su osigurane profesionalne fotografije i snimke, kao i televizijski prijenosi. Na tome posebno zahvaljujemo medijskim pokroviteljima i partnerima, Pixsell Photo & Video Agency te Sportklubu”,
naglasio je Hrvoje Jurković, voditelj Službe za TV, marketing i dodatne sadržaje.

PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik završnog turnira putovati na QD WT Debrecen (Mađarska) koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. Jurković je ukratko iznio i podrobnije razloge zašto će ovogodišnji PRO 3×3 Tour biti bolji nego njegovo prvo izdanje.

“Imamo niz iskoraka u odnosu na 2022. godinu. U sklopu dvodnevnih turnira, uz već postojeći Kids Day, namijenjen djeci, sada će biti organiziran i juniorski Tour; osigurali smo i live streaming; očekujemo više igrača i još bolje rangirane igrače nego lani; kao i još više djece i mladih koji će se zaljubiti u novi olimpijski sport. Na svakom turniru organizirat ćemo edukaciju o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje”, rekao je Jurković, dodavši kako su pripremili i mnoga poboljšanja na vizualnom, komunikacijskom i promotivnom planu.


Navedena je poboljšanja predstavio Darko Bilandžić koji potpisuje grafički dizajn i vizual svih ovogodišnjih materijala te novomedijskih i interaktivnih sadržaja. Uz osuvremenjenu i “osvježenu” službenu internetsku stranicu www.pro3x3.hr , osmišljeni su i kreirani jedinstveni interaktivni plakat te mobilna aplikacija s proširenom stvarnošću koja će se nadograđivati čitavo vrijeme trajanja Toura. Što se tiče društvenih mreža i komunikacijskih platformi, uz već postojeći Facebook i Instagram profil nedavno je otvoren i profil na TikToku, što je još jedan korak u približavanju mlađim generacijama.

Ovisno o prigodi i potrebi na njima se s javnošću komunicira dvojezično, na engleskom i hrvatskom jeziku, čime se želi naglasiti međunarodni karakter Toura.

“Pogled iznutra” na cijeli projekt na konferenciji za novinare predočili su Rajna Šimunić, voditeljica Službe za brigu o igračima i volonterima te Dean Popović, jedan od nazočnih igrača.

“U ovom projektu sam od samoga početka. Ono što nas krasi je zajedništvo i velika ljubav prema 3×3 košarci i općenito sportu. Nije pretjerano reći da smo kroz ovaj projekt svi postali jedna velika obitelj, što je jako važno”, kazala je Rajna Šimunić.

“Na PRO 3×3 Touru igrao sam i prošle godine, naravno da ću i ove. Mi koji sudjelujemo na međunarodnim turnirima znamo kako je ovaj Tour organiziran na zbilja visokoj razini. Zahvalan sam organizatorima na prigodi i iskustvu koje pružaju nama igračima”, zaključio je Popović.

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica, Bigraf, Hell i Lenovo.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype