sportski sportski sportski sportski

KOD

Krešimir Radovčić novo pojačanje Cibone

Playmakerske pozicije u Ciboni polako se pune.

Cibona je do danas mjesto playmakera imala prazno, s obzirom da dogovori nisu postignuti sa nekoliko igrača, prije svih sa Rokom Rogićem i Markom Ljubičićem, koji su se u posljednje vrijeme spominjali u tom kontekstu. Rogić je završio u Njemačkoj, a Ljubičić u Sloveniji.

Upravo iz tog pravca, dakle iz Slovenije, točnije iz Heliosa, stiže današnje pojačanje Cibone, a to je reprezentativac, Krešimir Radovčić. Ovaj 23-godišnji reprezentativac Hrvatske, prošle je sezone u ABA 2 ligi, u dresu Helios Sunsa, bilježio 9.9 poena po utakmici za 26 minuta na terenu, uz 3.3 asistencije u prosjeku.

Krešo je inače dijete Šibenika, čiji je dres nosio od 2012. do 2018., kada je narančasti dres zamijenio onim Zaboka, u kojem je bio jednu sezonu i nakon toga, prošlo ljeto potpisao u Sloveniji za Helios. Prošle godine, Krešo je bio dio reprezentacije koja je igrala Ljetnu ligu, a kasnije i turnir u Kini, pod vodstvom Veljka Mršića, koji ga je priključio reprezentaciji i na pripremama prije kvalifikacijskih utakmica protiv Švedske i Nizozemske, no nije izborio mjesto u prvih 12.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype