sportski sportski sportski sportski

KOD

Krešo ostaje u Zadru!

Krešo ostaje u Zadru!

FINALE KUPA ”KREŠIMIR ĆOSIĆ”
KK Split – KK Zadar
(19:24; 34:37; 50:57; 70:79)

Utakmica u dvorani Ribnjak u Omišu započela je pravo muški. Uz vidnu glad i želju za pobjedom s obje strane, energije, agresivnosti i taktičkog nadmudrivanja nije nedostajalo. Splićani na krilima Marčinkovića (5 poena) i Lukovića (10 poena) , momčad Zadra preko Mavre (5 poena) i Onuakua (8 poena) donose pravi okršaj. Krajem četvrtine par promašaja žute momčadi iskorištava Zadar. Četvrtina odlazi Zadranima, a semafor prikazuje rezultat 19:24.

I u drugoj četvrtini se nastavila jedna neizvjesna igra, dobre napadačke reakcije obje ekipe su nudile igru koš za koš, Splićani su se uspjeli približiti Zadru, ali ne za dugo. Junaković, Kraljević i Carter dovode svoju momčad do sedam poena prednosti i tjeraju Ivicu Skelina na minutu odmora. Nakon minute odmora Split se budi, budi se i obrana i napad, pa Skelinova momčad tjera Mršića na minutu odmora. Agresivnom obranom i tricom kapetana Kedže žuti dolaze do poena zaostatka, Marić pogađa jedno od dva slobodna bacanja i izjednačava rezultat tri minute do velikog odmora. Na odmor se ide rezultatom 34:37.

Tenzija, ritam i borbenost nastavlja se i kroz treću četvrtinu. Utakmica je se igrala u ‘egalu’ sve do polovine treće četvrtine kada Bursać pogađa tricu i odvodi momčad Zadra na +6. Par dobrih akcija plave momčadi ulazimo u završnu četvrtinu rezultatom 50:57.

Luković sa povezane dvije trice vraća svoju momčad u život i dovodi momčad na samo -3. Carter polaže, polaže i Marić, ali i Luković. Četiri i pol minute prije kraja utakmice na semaforu je 64:65. Bursać i Carter ubacuju trice, odvode svoju momčad na +7 dvije i pol minute prije kraja utakmice. Tricama se pridružuju Jordano i Mavra, vode momčad Veljka Mršića na +11 minutu i 20 prije kraja utakmice. Zadrani utakmicu mirno privode kraju. Konačan rezultat je 70:79.

Čestitke momčadi Zadra na osvojenom Kupu!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype