sportski sportski sportski sportski

KOD

Kruno Simon je prvak Europe sa Anadolu Efesom! Pala je Barcelona!

Kruno Simon je dočekao naslov prvaka Europe sa Efesom!

Odlična finalna utakmica u Kolnu, u finalu Eurolige.

Barca je krenula prilično agresivno, na obje strane terena, Jasikevičius, njezin trener je postavio odličnu obranu na Larkinu i Miciću. Time je prilično otupio napade Efesa, koji je ostao na samo 15 poena u prvoj četvrtini, dok je Barca zagospodarila terenom i postavila svoj ritam igre.

Efes je nakon dvominutnog odmora, ulaskom u drugu četvrtinu, uspostavio ravnotežu i vrlo brzo se vratio u utakmici. Proigrali su Micić i Larkin i njihova je igra dobila smisao, dok je Barca u obrani bila porozna, što su Turci koristili brzim kontrama i vrlo brzo preuzeli vodstvo, koje su sačuvali do poluvremena.

I u trećoj četvrtini Efes je pružio bolju igru od Barcelone pa je svoju prednost dodatno povećao, sa potpunom kontrolom igre. Ponovno su Larkin i Micić bili u glavnim ulogama, kada su se razigrali Barca nije više tako lako pronalazila obrambena riješenja. Imao je Efes +7 na kraju treće. Barcu je na životu držao raspoloženi Higgins, a raspoloženi su bili i Davies te Kuric.

Odlučujuću četvrtinu je bolje otvorila Barcelona, u četvrte prekršaje su kod Efesa ušli Sanli i Micić pa je Ataman uveo zamjene, što se malo osjetilo u igri i Barca je stigla do izjednačenja, 69:69, sredinom četvrtine. U posljednje tri minute ušlo se sa vodstvom Efesa 79:74. Barca je smanjila preko Higginsovih bacanja na 79:76, na 1:43 do kraja.

Odgovornost je tada preuzeo Micić, ubacio sjajnu dvicu za 81:76, Davies je promašio tricu za Barcu, a nakon greške Micić, Kuric je promašio kontru i Efes je dobio novi napad i 40 sekundi. Izborio je Larkin u slijedećem napadu dva bacanja, zabio oba za 83:76. Kuric i Mirotić su promašili šuteve za tri, a dvicu je iz trećeg napada stavio Davies za 83:78. Napravio je Mirotić prekršaj na Miciću, koji je zabio samo drugo bacanje za 84:78 te ostavio 13 sekundi Barceloni. Tri bacanja je nakon prekršaja izborio Kuric te stavio sva tri za 84:81. Micić je ponovno otišao na liniju slobodnih bacanja te ubacio oba za +5 i veliko slavlje!!!

Konačni rezultat je bio 86:81.

Vasilije Micić je bio prvo ime susreta sa 25 poena, Shane Larkin je ubacio 21, a naš Kruno Simon 4 poena, uz 3 skoka i 2 asista.

Kod Barce prvi strijelac Cory Higgins sa 23 poena, Kyle Kuric je ubacio 18.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype