sportski sportski sportski sportski

KOD

Kruno Simon sa svojim Efesom srušio CSKA u drami i plasirao se u finale

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Anadolu Efes je potpuno nadigrao CSKA u prvoj polufinalnoj utakmici na Final Fouru.

Rusi su danas bili potpuno nemoćni protiv raspoloženog Anadolu Efesa, koji je već u startu utakmice nametnuo svoj tempo, koji CSKA nije mogao pratiti.

Od početka utakmice Efes je imao super raspoloženog Vasilija Micića, aktualnog MVP-a Eurolige, koji je Rusima zadavao najviše problema. Efes je tako već nakon prve četvrtine imao +10, a CSKA je u drugoj četvrtini tek uspio iskontrolirati razliku za Turci ne odu na još veću razliku.

Efes je imao kontrolu utakmice i u nastavku, što im je sredinom treće četvrtine donijelo i u nekoliko navrata vodstvo od 20 razlike i CSKA je u tom trenutku izgledao potpuno razbijeno. Miciću se u napadu sa nekoliko lijepih asistencija pridodao i naš Kruno Simon. Kraj treće četvrtine donio je +16 za Efes.

Rusi su odlično ušli u posljednju dionicu, ubacili dvije trice i stigli na samo -10 pa je Ataman, trener Efesa, time-outom hitno krenuo u razbuđivanje svojih igrača.

Rusi su se vratili potpuno u utakmicu pet minuta prije kraja, stigli su na samo -8 u 36.minuti i utakmicu uveli u neizvjestan tijek. Efes je izgubio potopuno kontrolu utakmice, a Rusi se približili na -3 (80:83), nešto manje od tri minute do kraja.

CSKA je stigao na -1 u posljednjoj minuti, imao napad za vodstvo, no prvo je Clyburn promašio tricu, a onda i Hilliard, Simon je uhvatio loptu i našao Larkina u napadu, koji je izborio prekršaj i zabio samo jedno bacanje za 86:88 Efesa, a Rusima je ostalo 8 sekundi za posljednji napad. Clyburn je ponovno uzeo šut, promašio tricu za pobjedu, a Larkin uhvatio skok i izborio novi prekršaj, zabio samo jedno i više nije bilo vremena za CSKA.

Vasilije Micić je predvodio pobjednike sa 25 poena, Sertan Sanli je dodao 19, a naš Kruno Simon 10 poena, 6 skokova i 3 asista.

Will Clyburn je bio najbolji strijelac CSKA sa 26 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype