Kup Kreše Ćosića: Cibona u drugom dijelu slomila Kvarner

Cibona se preko Kvarnera domogla polufinala Kupa.

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/2406451/bs.html

Cibona je treći sudionik polufinala SuperSport Kupa Krešimir Ćosić. Branitelj naslova je boljom igrom u drugom poluvremenu slomio lidera Prve muške lige Kvarner 2010 i slavio rezultatom 67-82.

Kvarner 2010 je sjajno otvorio utakmicu i na krilima napadački fantastično raspoloženog Tonija Jelenkovića te borbenog Marijana Čakaruna u početnim minutama druge četvrtine imao prednost 25-20. Zbog tri osobne pogreške Jelenković je morao sjesti na klupi pa je Cibona do kraja prvog poluvremena povela 31:35.

Zanimljivo je da su Jelenković (19) i Čakarun (10) zabili 29 od 31 poena Riječana u prvom poluvremenu, a ona preostala dva Dominik Zelanto, redom Zadrani u redovima Kvarnera.

Veliki peh za riječku momčad bila je ozljeda Paola Marinellija koji se ozlijedio nakon dvije i pol minute igre.

Nastavak utakmice donio je bolje otvaranje Cibone koja je predvođena Krešimirom Radovčićem stigla do ogromnih 14 poena viška (31-45) nakon svega četiri i pol minute igre ostavivši protivnike bez poena.

Bili su to trenuci kada je utakmica prelomljena. Kako je vrijeme odmicalo Cibona je podizala prednost, oslobođena potpune rezultatske neizvjesnosti. Tako je nakon trice Domagoja Vukovića rezultat glasio 37-57, a 20 poena prednosti Zagrepčani su imali i na kraju treće četvrtine koju je tricom i svojim 24 poenom zatvorio Krešimir Radovčić.

Posljednja četvrtina imala je revijalni karakter, jedni su uživali u svakoj sekundi na velikoj sceni, a drugi se trudili što mirnije privesti utakmicu kraju. Završilo je 67-82.

Kod Cibone, uz Kešimira Radovčića, koji je utakmicu završio s 28 poena, 7 skokova i 4 asistencije, istaknuli su se Ivan Perasović (20 poena, 7 skokova) i Domagoj Vuković (17 poena, 3 skoka, 4 asistencije). Riječane su predvodili Toni Jelenković (27 poena, 4 skoka, 3 asistencije) i Marijan Čakarun (14 poena, 11 skokova, 3 asistencije).

Izvor: HKS

Foto: Ivica Čavka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype