Kup Kreše Ćosića, polufinale: Luka Božić sa 34 poena odveo Zadar u finale!

Zadrani su teže od očekivanog došli do pobjede nad Cedevitom.

Cedevita Junior je utakmicu otvorila kanonadom trica i većim dijelom prve četvrtine držala prednost. Od prvih 17 poena Zagrepčana 15 je stiglo nakon šuta za tri poena. Zadar je strpljivo gradio svoje napade, uglavnom zabijajući ispod koša. Najveća prednost Vitamina u prvoj četvrtini bila je početnih 6-0. Prvo izjednačenje bilo je kod rezultata 14-14, drugo kod 19:19, a treće nakon izmjene trica Sandra Rašića i Luke Božića za 22-22. Kako je počela, Cedevita Junior je i završila četvrtinu – tricom. Bila je to Rašićeva četvrta za vodstvo 25-22 i završni rezultat prve dionice igre.

Dalo je to krila Zagrepčana koji su nastavili s nadahnutom igrom, a kako je vrijeme odmicalo dovodili su favorizirani Zadar pod veliki pritisak.

Vanjski šut nije slušao Zadrane, a za poene ispod koša morali su se itekako pomučiti. S druge strane Rašić je nastavio rešetati protivnički koš i u tren oka Cedevita Junior je imala 10 poena viška (32-22). Jedini koji je zabijao izvana u zadarskim redovima bio je Luka Božić, koji je trećom tricom zaustavio nalet Zagrepčana. No, ispod koša Ivan Karačić je pravio dodatne probleme Zadru, a kada je Renato Serdarušić zabio novu Cedevitinu tricu na semaforu je svijetlilo velikih 12 poena viška za momčad Damira Mulaomerovića (41-29). Na odmor između dva poluvremena otišlo se okruglih +10 za Cedevitu Junior (45-35).

Zadrani su treću četvrtinu otvorili tricom Luke Božića, a nakon dvije nesportske, prvo Karačića, a onda Rašića, stigli do 45-44. Karlo Žganec i Arijan Lakić su pogodili slobodna bacanja, Dario Drežnjak šut s poludistance i utakmica je ušla u potpuni egal.

Nakon time outa Cedevita Junior se trgnula, zabila četiri poena u nizu i odbila veliki zadarski nalet (49-44). No, sljedeći udar Zadra nisu izdržali, seriju 7-0 zapečatio je Božić svojom petom tricom za prvo vodstvo Jusupove momčadi 49-51.

Počela je velika borba za svaku loptu, skok, poen. Tako je Cedevita nakon Rašićeva tri bacanja povela 54-51, a Marko Ramljak uzvratio košem pod prekršajem za novo izjednačenje (54-54). Serija Zadra nastavljena je do kraja četvrtine i prednosti od četiri poena (54-58).

Ivan Bogdanović je u prvom napadu zadnje četvrtine zabio tricu za novo približavanje Zagrepčana (57-58). Zadar uzvraća serijom 5-0 za 57-63, ali Rašić ne da Zadru da pobjegne (60-63).

Na šestu Rašićevu svojom šestom tricom odgovorio je Božić i opet je Zadar imao plus šest (60-66). Ali Sandro Rašić je igrao utakmicu života, opet je postigao tricu, a nakon propuštenog napada Zadra Karačić je približio svoju momčad na samo poen minusa (65-66). A tko drugi nego Božić novom tricu drži Zadar glavom iznad površine vode. Opet je sijevnula trica za 65-69. Cedevita realizira sljedeća dva napada i to dvicu i tricu (Serdarušić) za zagrebačko vodstvo 70-69.

I tu se Cedevita Junior ispuhala. Zadar je napravio seriju 14-2 i slavio 72-83. Ključnom se pokazala trica Arijana Lakića za 70-74. Recimo i kako je zbog druge nesportske pri kraju susreta isključen najbolji igrač Cedevite Junior Sandro Rašić.

Fantastičnu utakmicu odigrao je Luka Božić koji je postigao 34 poena (7 trica) uz 5skokva i 4 asistencije. Ramljak je uz 12 poena imao 10 skokova, Žganec uz 11 poena 7 skokova i 5 asistencija, a Mazalin uz 10 poena i 4 skoka.

Cedevitu Junior je predvodio Sandro Rašić s 26 poena (trica 7/10), Serdarušić ih je zabio 14 (5 skokova), a Karačić (5 skokova) i Kevaughn Allen (5 asistencija) po 10.

Tekst: HKS

Foto: Ivica Čavka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype