sportski sportski sportski sportski

KOD

Kup Krešimir Ćosić: Borovo preokrenulo vodstvo KA Osijek u posljednjoj četvrtini i prošlo dalje

Zanimljivu utakmicu odigrali su Borovo i KA Osijek u prvom krugu Kupa Krešimir Ćosić.

KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ, I.KRUG:

BOROVO – KA OSIJEK 76:67 (20:21, 14:17, 18:20, 24:9)

(Kapović 20, Đuričić 14, Vuković 14 / Vojedilov 37, Pudar 11)

BOROVO: Rajaković 7, Ostojić 2, Mijatović, Đuričić 14, Tomić 4, Pravdić 9, Smiljanić, Vuković 14, Kapović 20, Rajšić 6, Gavranović

KA OSIJEK: Vojedilov 37, Popović 10, Mikolaš 2, Dafish, Pudar 11, Krišto 2, Pehli 1, Pušić 2, Gerber 2, Staniša

Košarkaši Borova su se plasirali u drugi krug Kupa Krešimir Ćosić, pobjedom nad sportskim kolegama iz Osijeka. Može se reći da su gosti iz Osijeka ispustili pobjedu na nevjerojatan način.

Imali su vodstvo gotovo od početka utakmice, na poluvremenu +4 i lijepu priliku za prolazak u drugi krug Kupa, ponajprije zahvaljujući odličnoj igri Blaža Vojedilova, koji je bio posebno raspoložen. Svoje su vodstvo kroz treću četvrtinu još povećali na +6 i sve što su trebali je kontrolirati vodstvo u posljednjoj četvrtini. Za razliku od njih, domaća momčad se dugo mučila sa svojom igrom, nije bilo previše konkretnih ideja u napadačkom dijelu, no mora se priznati da ni obrana nije bila na nivou, što su gosti iz Osijeka koristili.

Ipak, u posljednjoj četvrtini, situacija na terenu se potpuno okrenula u korist domaće momčadi. Obrana je postala puno čvršća nego u prethodnom dijelu utakmice, napad raznolik i prednost gostiju se iz minute u minutu topila. U završnici utakmice, domaća je momčad prešla u vodstvo, počela kontrolirati situaciju na terenu i gosti su u tim trenucima potpuno izgubili kontrolu na terenu, što je rezultiralo konačnim padom, gdje je domaćin na kraju uhvatio pobjedu. Taj posljednji period Borovo je dobilo čak 24:9, što dovoljno govori kako je izgledala cijela četvrtina.

Pobjednike je predvodio Kapović sa 20 poena, dok su po 14 ubacili Vuković i Đuričić.

Kod gostiju, jedini raspoloženi bio je Blaž Vojedilov, koji je ubacio 37 poena, no na kraju nedovoljno da njegova momčad upiše pobjedu.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype