sportski sportski sportski sportski

KOD

KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ, REGIJA ISTOK: Belišće osvojilo Istok tek nakon produžetka

Belišće i Županja su odigrali vrlo dobru finalnu utakmicu, koja je otišla u produžetak.

KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ, REGIJA ISTOK, FINALE:

Belišće-Županja 78:73 -produžetak(21:15, 19:13, 16:24, 10:14, 12:7)

(Nađ 19, Boras 16 / Maskaljević 24, Lazić 13)

Vrlo dobra finalna utakmica u Belišću!

Obje ekipe nisu mogle nastupiti u svojim najjačim sastavima. Gostima je nedostajao iskusni Ivan Stjepanović, dok je Belišće bilo lišeno usluga Davida Đolića, no unatoč tome i jedni i drugi pružili su dobru igru na ovoj utakmici.

Domaći su bolje otvorili utakmicu, dok su gosti sa nekoliko tehničkih grešaka već na početku imali rezultatski zaostatak za Belišćem, koje je nakon odličnih obrambenih reakcija, iz kontri i polukontri realiziralo svoje napade i već sredinom prvog poluvremena imalo u jednom trenutku i blizu dvadeset razlike prednosti. Na poluvrijeme se otišlo sa +12 za domaću momčad.

Drugi dio bolje su otvorili gosti a Belišću se ponovila utakmica iz polufinala protiv KA Osijek, u kojoj su kao i jučer imali veliku prednosti i onda to prokockali. Kao da su se previše opustili igrači Maria Koprivnjaka, što su gosti iskoristili i malo po malo se vraćali u utakmicu. Županja je smanjila svoj zaostatak na samo -4 na ulasku u posljednju četvrtinu, a domaći igraći su loše ušli u tu četvrtinu i utakmica je postajala sve zanimljivija. Velika razlika Belišća se potpuno istopila, čemu je kumovalo čak pet ili šest neiskorištenih napada domaće momčadi, a u takvim okolnostima i obrana je popustila i gosti su na samo dvije minute do kraja imali +6 i činilo se da povratka za Belišće nema.

Gosti su se tada sami uveli u probleme, sa nekoliko promašenih napada, koje je Belišće kaznilo, približilo se na samo -3 i tridesetak sekundi prije kraja imalo napad za eventualno izjednačenje. To im je i uspjelo. Izrađeni napad, nakon time-outa, urodio je plodom i to nakon trice Zvonimira Blaževića i poravnanja rezultata 66:66. Gosti su imali posljednji napad, no nisu ga realizirali i otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta, Belišće se puno bolje snašlo, bilo puno preciznije u napadu, dok su gosti potpuno stali u napadu i produžetak je otišao na stranu domaće ekipe, a iz ove perspektive može se reći da je Luka Šarić svojom tricom u tim trenucima odveo svoju momčad na +5, čime je utakmica bila zaključena.

Treba čestitati i jednoj i drugoj ekipi na vrlo dobroj utakmici, a Belišće sada čeka dvoboj protiv ekipe Međimurja, koja je pobjednik regije Sjever, a bolji iz tog susreta plasirat će se među 16 najboljih u Kupu.

BELIŠĆE: V.Mikulić, Nađ 19, Ament, N.Mikulić 1, Weber, Blažević 8, Preglej 10, Zgonjanin 3, Šarić 15, Cerjak 6, Boras 16, Inić

ŽUPANJA: Bilić 7, Mitrović 10, Bošnjak 2, Župarić, Maskaljević 24, Vuković, Mesić 4, Benković 8, Pastović, Pejaković 5, Lazić 13.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype