sportski sportski sportski sportski

KOD

Kup Krešimir Ćosić, regija Jug: Diadora preskočila Jazine, Dubrovnik izbacio Ribolu

Četvrtfinale je spojilo dva vrlo jaka para u kojima su se našla čak tri prvoligaša.

Nakon što su za vikend svoj plasman u polufinale potvrdile ekipe Cetina i Sukošan, inače drugoligaši, sada im se priključuju Diadora i Dubrovnik, kao jedini prvoligaš u ovoj regiji u ovom natjecanju.

Zadarski obračun između Diadore i Jazina-Zadar II, pripao je drugoligašu Diadori. Za Jazine će ove sezone igrati igrači Zadra, koji još uvijek nemaju svoje mjesto u seniorskoj momčadi pa će kroz mlađeg brata tražiti svoj razvoj za budućnost. Ipak, u ovoj su utakmici naletjeli na nešto iskusniju momčad, koja je do pobjede stigla kroz tri četvrtine, da bi gosti u zadnjoj četvrtini samo smanjili zaostatak.

DIADORA – JAZINE ZADAR II 86:83

(20:18;23:21;21:12;22:32)

DIAODORA: Bašić 6, Barbaroša 4, Segarić 8, Kabić 3, Atelj, Franov, Marin 7, Grbić, Vidaić 11, Butić 13, Marčev 24, Bauer 10.

JAZINE – ZADAR II: Horvat 14, Vidov, Butorac, Klarica 9, Stanović 1, Buljan 9, Korman 4, Paponja 16, Matulina 9, Beljan, Vujičić 21.

Drugi susret je ponudio prvoligaški obračun. Dubrovnik je ovo ljeto prilično osnažio svoj kadar, sa nekim premijerligaškim imenima (Vrkić, Šimović, Ćubrić) i bio je favorit protiv Ribole, što je na kraju i potvrdio na terenu. Gosti su bolje ušli u utakmicu, dobili prvu dionicu, no onda su potpuno potonuli u drugoj i na veliki odmor otišli sa zaostatkom od 16 poena. Zanimljivo drugo poluvrijeme na kraju je donijelo nešto bolju igru Ribole, koja je dobila obje četvrtine, no zaostatak sa poluvremena je bio ključan za krajnji rezultat. Ribola je tako, uz Omiš i Jazine-Zadar II čak treći prvoligaš sa Juga koji je ispao iz Kupa Krešimira Ćosića.

DUBROVNIK – RIBOLA KAŠTELA 100:93

(28:30;32:14;15:19;25:30)

DUBROVNIK: Čubrić 6, Mucić, Kalafatović, Šimović 12, Došen 23, Mustapić 5, Raguž 15, Zorić, Vodopija 16, Vujičić 2, Vrkić 21,Tomašević.

RIBOLA KAŠTELA: Vidović 14, Murko, Rašetina 8, Biočić 5, Sanader, Bilandžić 13, Tvrdić 12, Đirlić, Krešić 9, Marasović 16, Svalina 16, Čirko.

Tako će se u polufinalu sresti Cetina-Dubrovnik te Diadora-Sukošan.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype