sportski sportski sportski sportski

KOD

Kvarner našao lijek za Omiš te uzeo bodove sa Ribnjaka

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Riječani su odigrali odličnu utakmicu u Omišu i posve neočekivano uzeli bodove.

Prva liga, 19.kolo:

Omiš Čagalj Tours-Kvarner 2010 66:72 (23:21, 7:21, 25:9, 11:21)

(Delić 29, Matijević 10, Jeličić 10 / Štemberger 19, Perković 15)

Čudna utakmica u Ribnjaku.

Domaćin je tražio novu pobjedu, kojom bio ostao u utrci za play-off, dok su gosti došli sa nakanom da pokušaju pomrsiti račune domaćinu te se eventualnom pobjedom pomaknuti u sigurnu zonu na tablici.

Izjednačena prva četvrtina pripala je domaćinu, samo za dva poena više, no onda su gosti odigrali odličnih deset minuta u kojima su domaćinu dozvolili samo 7 poena, oni zabili 21 i došli do prednosti od 12 poena. Riječani su uspjeli zaustaviti napadački skok domaćina, koji je u prošlim utakmicama upravo tim segmentom igre pravio prednost, no danas su imali samo 7 napadačkih skokova. Gosti su u svojim redovima imali ponovno raspoložen dvojac iskusnih Štembergera i Perkovića, kao i domaći u liku Nenada Delića, koji je danas nažalost ostao sam u napadačkom dijelu.

Sve dobro što su napravili u drugoj, gosti su prosuli u trećoj četvrtini, koju je domaćin dobio istim receptom i to rezultatom 25:9. I onda su stali. Riječani su u posljednjih deset minuta dobrom obranom ostavili domaće na samo 11 poena, a tek su u 36.minuti uspjeli stići do izjednačenja (64:64). Upravo su Štemberger i Perković napravili seriju 8:0 za goste i tako se doveli blizu pobjede, a domaćin je uspio samo preko Delića ublažiti poraz.

Nenad Delić je sa 29 poena bio jedini raspoloženi kod Omiša, uhvatio je i 9 skokova te podijelio 4 asista.

Siniša Štemberger je bio prvi strijelac gostiju sa 19 poena, dok je Jasmin Perković dodao 15.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype