Lavovski borbena Cibona srušila Zvezdu!

Cibona je sjajnom završnicom ostvarila pobjedu nad favoriziranim sastavom iz

Nakon skoro 9 godina i velikog beogradskog slavlja na Završnom turniru ABA lige, Cibona je konačno pobijedila Crvenu Zvezdu s 85:81 (22:24, 17:16, 22:27, 24:14).

Beogradski sastav objektivno nikada nije bio jači i skuplji, tako da pobjeda ima još veću težinu. Cibona je igrala bez bolesnog Ljubičića. Smajlagić je također imao virozu, ali je zaigrao na vlastitu odgovornost. Bundović pak nije igrao od završnice Kupa Krešimira Ćosića, pa je zbog ozljede njegova minutaža bila minimalna.

Hrvatski je prvak praktički igrao bez centara. U toj niskoj petorci Baković je kontrolirao reket, ali suprotno očekivanjima nije „patio“ skok. Cibona je otvorila s 22:16, ali je Dobrić s dvije trice poveo Crvenu Zvezdu do vodstva. Do poluvremena se sve odvijalo u egalu, a Campazzo je tricom goste doveo do vodstva na poluvremenu 40:39.
U nastavku gosti agresivniji. Ostvarili su balans unutarnje i vanjske igre i počeli češće spuštati loptu u dubinu na centre. Izvana je pogađao Vildoza, čak 4 trice u nizu. Početkom posljednje četvrtine Zvezda dolazi do najveće prednosti 70:61, ali kreće spektakularna završnica Ciboninih igrača. 5 nestvarnih poena u nizu Majcunića iz nemogućih pozicija, Kapustina probojnost i atraktivnost, te završno nevjerojatna realizacija kapetana Radovčića. Cibona je napravila seriju 20:5 za vodstvo 81:75. Ponovno prijete gosti, Campazzo smanjuje na 81:80, ali su utakmicu s linije slobodnih bacanja dovršili Kapusta i Aranitović.

Uzbudljivu utakmicu u Domu Dražena Petrovića pratilo je 2 500 gledatelja.

Izvor: KK Cibona

Foto: Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype