sportski sportski sportski sportski

KOD

Loš dobio lošijeg: Skromna Hrvatska bolja od Švicarske

Jedna skromna utakmica otišla je na stranu naše reprezentacije.

Hrvatska je tek u posljednjoj četvrtini uspjela slomiti Švicarsku i doći do pobjede.

Dosta skromno smo otvorili utakmicu u Fribourgu protiv domaćina, akcije nisu prolazile, mučili smo se i u obrani i sve skupa je to loše izgledalo na početku. Goran Filipović je počeo u petorci kao naš organizator, ubrzo ga je zamijenio Borna Kapusta, no niti jedan nije uspio povezati naše redove, ne bi li napadi postali učinkoviti. Osim toga, mučili smo se i sa šutom i domaći su imali 18:10, najviših pred kraj četvrtine, smanjio je Toni Nakić tricom na 18:13, no Danko Branković je tri sekunde prije kraja napravio prekršaj na šutu za tri poena, a domaćin realizirao sva tri, za 21:13 i kraj prve četvrtine.

Početkom druge četvrtine malo smo popravili igru u napadu, Branković je dominirao pod oba koša i u 14.minuti smo se primakli Švicarskoj na 25:21. No, domaćin je mini serijom 4:0 natjerao našeg izbornika na time-out. Niti Dominik Mavra nije uspio povezati naše redove, zaostajali smo i dalje za domaćinom i mučili se u napadu, nikako akcije nisu prolazile kako smo htjeli, a usput se i mučili sa zicerima i slobodnim bacanjima pa nas je to sve dovelo do minusa od 6 razlike. Jedno prilično loše i negledljivo poluvrijeme obje ekipe, košarka ispod prosjeka i skromna Hrvatska, tako bi se moglo sumirati sve u prvih dvadeset minuta ove večeri.

Zanimljivo, Hrvatska je u prvom poluvremenu bacila čak 23 slobodna bacanja i zahvaljujući tom segmentu, smo se nekako održali u igri. Propustili smo u dva napada tricama doći u egal na 38:35 na početku drugog poluvremena i stigla je kazna u vidu bijega Švicarske na +8 sredinom četvrtine. Razigrao se tada Roko Prkačin, počeli smo smanjivati zaostatak te došli na 49:47, u zadnjoj minuti četvrtine, što je i bio konačan rezultat.

Mini serijom 8:2 Hrvatska je na startu posljednje četvrtine došla do vodstva 51:55. Končano smo u tim trenucima uhvatili kontrolu igre te otišli na 53:62 u 35.minuti igre.Toni Nakić nas je tim trenucima povukao ka prednosti, koju smo uspjeli kontrolirati do kraja utakmice. Švicarci su u tim trenucima ostali bez ideje, ali i koncentracije i jednostavno nije bilo mogućnosti da preokrenu rezultat. U posljednje dvije minute ušlo se sa vodstvom Hrvatske 56:64, a konačan rezultat je na kraju i bio 56:64, s obzirom da više nije bilo poena sa niti jedne strane. Hrvatska je ostavila domaćina na 7 poena u posljednjih deset minuta…

Roko Prkačin je sa 15 poena bio naš najbolji strijelac, dok je Toni Nakić dodao 14.

https://www.fiba.basketball/eurobasket/2025/pre-qualifiers/game/2302/Switzerland-Croatia#tab=boxscore

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype