sportski sportski sportski sportski

KOD

Luka Krajnović, David Pavin i Toni Bilić predstavljaju Hrvatsku na juniorskom turniru Eurolige u Beogradu

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Naša tri talentirana igrača će dobiti priliku na jednom od četiri juniorska turnira Eurolige.

Od petka do nedjelje se u Beogradu igra juniorski turnir Eurolige, na kojem će nastupiti 8 momčadi, koje će se boriti za Final four, koji će se održat i u sklopu seniorskog dijela završnice, u istom gradu. Za domaćina tog dijela sezone za sada najbolje kotira upravo Beograd, no Euroliga to još nije službeno objavila.

Nažalost, na ovom turniru neće biti niti jedne naše momčadi, ali su zato tri naša talentirana igrača pozvana da budu dio ekipe U-18 Next Generation Belgrade, koju će sa klupe voditi legendarni Vassilis Spanoulis pa će tako na turniru nastupiti Cibonin Luka Krajnović (2004. godište), David Pavin (2005. godište) iz Puntamike te Toni Bilić (2005. godište) iz Cedevite Junior. Ekipa u kojoj će nastupiti naša tri igrača je sastavljena od talentiranih europskih igrača čije momčadi nisu na beogradskom turniru.

“Želim čestitati Adidasu i Euroligi što su napravili ovaj tim i dali ovoj djeci priliku da sudjeluju na ovom turniru”, rekao je Spanoulis u četvrtak, uoči turnira. “Postoje neki stvarno dobri talenti i oni će imati priliku pokazati svoj talent i karakter diljem Europe.”

Na turniru će osim spomenute ekipe još sudjelovati Crvena Zvezda, Partizan, Valencia, Tofaš Bursa, Mega Mozzart, francuski Asvel i litavski Lietkabelis Panevežis.

Prvi je ovo od četiri turnira, čiji će pobjednici ostvariti plasman za završni turnir. Preostala tri turnira će se igrati u Munchenu (Njemačka), Patrasu (Grčka) te Vareseu (Italija).

Sve o turniru možete potražiti na slijedećoj poveznici…

https://www.euroleaguebasketball.net/ngt/

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype