Luka Šamanić debitirao za Jazz i odmah oduševio trenera

Naš povremeni reprezentativac, Luka Šamanić je odigrao prvu utakmicu za svoju novu momčad.

Prije nekoliko dana smo vas obavijestili kako je Luka Šamanić potpisao 10-dnevni ugovor sa Utah Jazzom, a noćas je upisao i debi. Nakon samo jednog odrađenog treninga, Luka je dobio priliku protiv San Antonio Spursa i to odmah 25 minuta, što je iskoristio za 9 poena i 9 skokova, 4 asistencije, 1 osvojenu loptu, 1 blokadu te 2 izgubljene lopte.

Kako prenose Sportske novosti, trener Will Hardy, nije krio prve impresije Lukom, kojeg poznaje iz dana u Spursima, gdje je upravo Hardy bio pomoćnik Greggu Popovichu.

“Mislim da je on odigrao odličnu utakmicu s obzirom na to da mu je ovo bila prva utakmica s momčadi i to nakon samo jednog šuterskog treninga s nama. Ne vidi se to možda kada vidite da je imao šut 2/8, ali odlično se uklopio u ono što mi pokušavamo igrati. Treba znati da on još uvijek ne zna ni terminologiju kojom se služimo u postavljanju napada. Sigurno je za njega bilo jako emotivno da igra upravo protiv momčadi u kojoj je već bio i koja ga je otpustila. No, mislim da je dobro reagirao i odigrao dobru utakmicu.”

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype