sportski sportski sportski sportski

KOD

Makarani osvojili 3×3 turnir u Rami, Old Cambio treći

Hrvatski predstavnici u 3×3 košarci su imali još uspješan turnir iza sebe.

U organizaciji HKK Rama uz potporu generalnog pokrovitelja Općine Prozor-Rama, te niza vjernih sponzora i ostalih pokrovitelja večeras u Prozoru završen je turnir u “uličnoj košarci” na kojem je sudjelovalo ukupno 14 timova.

Trodnevni atraktivni turnir novog olimpijskog športa 3×3 (ulične košarke) odigran je na specijalnoj plastičnoj podlozi za basket postavljanjoj na terenu OŠ “Marko Marulić” Prozoru.

Tim “Makarska 3×3 “, (u sastavu: Željko Jović, Stanko Kujundžić, Ivan Rašetina i Mladen Primorac), poobjednici su 19. Streetball Rama u Prozoru, nagrađeni s peharom i novčanom nagradom u iznosu od 3000 KM. Oni su u finalu pobjedili tim “Damask Sarajevo” (u sastavu: Aldin Muflizović, Nedim Mustafica, Berim Gudić i Haris Delalić), kojima je pripala nagrada za drugo mjesto u iznosu od 1200 KM.
Timu “Old Cambio Zagreb” (Ivan Svoboda, Jure Gunjina, Marin Jeličić i Marko Marinović) za osvojeno treće mjesto pripala je nagrada u iznosu od 500 KM.
Pobjednici u zakucavanju Ivani Pačar iz Tomislavgrada te u tricama Oliver Övrebrö Silveira iz Stockholma nagrađeni su po 100 KM.

Streetball Rama igran je po službenim FIBA 3×3 pravilima na kojem su sudili: Ilija Mišura i Alen Turić.

Rezultati završinice, nedjelja 1.8.2021.:
1/4 finala:
Makarska 3×3 – Discoteque No Limit 21:15
Caffe bar Bulldog – Adria Plin Tomislavgrad 21:9
Damask Sarajevo – Caffe Mammals 21:12
Lidingö 3×3 – Old Cambio Zagreb 11:22

1/2 finala:
Makarska 3×3 – Caffe bar Bulldog 21:19
Damask Sarajevo – Old Cambio Zagreb 21:11
Za treće mjesto:
Caffe bar Bulldog – Old Cambio Zagreb 20:21
FINALE:
MAKARSKA 3X3 – DAMASK SARAJEVO 21:15

Svi rezultati, raspored utakmica, spisak igrača i ostalo tijekom turnira blagovremeno je ažurirano na stranici “Streetball Rama” i na službenoj stranici međunarodne svjetske organizacije za basket “playfiba3x3” uz izvrsno praćenje medijski pokrovitelja: rama-prozor.info, ramski-vjesnik.ba i Radio postaje Rama.

U revijalnom dijelu programa nastupile su Ramske mažoretkinje koje su svojom izvedbom uveličale ovaj športski događaj.

19.Streetball Rama 2021. protekao je u fantastičnoj športskoj atmosferi uz nazočnost velikog broja gledatelja a imao je i kao nikada do sada međunarodni karakter jer na turniru nastupili su igrači iz petnaestak gradova iz pet država Europe: Švedske, Njemačke, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype