sportski sportski sportski sportski

KOD

Mala škola košarke Crvene zvezde usred Zagreba

Cibona je doživjela uvjerljiv poraz na startu ABA lige.

ABA LIGA, 1.KOLO:

Cibona-Crvena zvezda 66:104 (11:33, 17:31, 15:20, 23:20)

(Drežnjak 16, Nakić 13/ Walden 19, Reath 17)

Visok poraz na startu ABA lige doživjela je Cibona i to od Crvene zvezde, koja je pokazala večeras pod Tornjem zavidnu dozu preciznosti, uigranosti i visokog ritma. Sve ono što Cibona trenutno nema i tu se vidjela velika razlika između ove dvije momčadi. Već u prvoj četvrtini gosti su zabili 33 poena i nagovjestili veliku napadačku večer, a u istom ritmu su nastavili i do poluvremena te ga zaključili sa čak 64 poena. Cibona jednostavno ništa nije mogla u obrambenim zadacima, no treba priznati da su gosti zabijali gotovo sve što je otišlo prema košu. Čekali smo samo kad će i trener Obradović zabiti nešto iz trenerskog prostora.

Cibona je teško u napadu dolazila do riješenja i prostora za šut ili ulaz, zvezdina obrana bila je prevelika prepreka za gotovo sve igrače Cibone i bilo je samo pitanje sa kolikim minusom će gosti natrag za Beograd.

Bilo je vidljivo već nakon prvih deset minuta da je Cibona trenutno miljama daleko od Zvezde, čija je ekipa stvarana za pariranje najboljim ekipama u Euroligi, dok je Cibona satkana za ipak donji dom ABA lige.

No, bilo je ovo dobro školovanje pogotovo za mlade igrače Cibone, Prkačina, Nakića, Drežnjaka i Radovčića, prije svega za njihovu budućnost. I ne treba od ovog praviti velike drame, iako poraz nije ni malo ugodan, ali Cibona je daleko od ranga Crvene zvezde, Partizana, Mornara i još nekih ekipa. Svoje će bodove tražiti ipak protiv sebi ravnih protivnika, a ovo će im biti dobro, ali sigurno i bolno iskustvo iz kojeg treba izvući pouke, prespavati i okrenuti se novim zadacima…

Čisto za informaciju, Zvezda je šutirala za dvicu 24/36 ili 66%, dok je trica bila čak 17/31 ili 55%.

Mateo Drežnjak je bio prvi strijelac Cibone sa 16 poena, Toni Nakić je dodao 13, dok je Zvezdu predvodio Corey Walden sa 19 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype