sportski sportski sportski sportski

KOD

Marin Marić: Litva je u ovom trenutku najbolja opcija za mene

Marin Marić se ipak nije dugo zadržao u Hrvatskoj, seli se u Litvu.

Iako je neko vrijeme trenirao sa Splitom, koji je želio njegov ostanak, ipak do dogovora nije došlo. U jednom trenutku i Zadar je bio opcija, spominjao se njegov dolazak u kontekstu imenovanja izbornika Veljka Mršića i Marićevog dolaska, no ni tu priča nije došla do kraja. Upita za njegove usluge je bilo, kako kaže i sam, pogotovo iz inozemstva, a svemu je kumovala vrlo dobra sezona. Na kraju, možda za neke koji su ga vidjeli u Hrvatskoj, sasvim neočekivano, Marić je završio u Litvi, u Lietkabelisu.

Nazvali smo ga kratko kako bi prokomentirali novi transfer. Marine, trenirao si u ovo neko prošlo vrijeme sa Splitom, čak se i spominjao potpis, no nije došlo do toga?

“Da, odradio sam nekoliko treninga sa njima, čak i odigrao jednu međusobnu utakmicu, no nekog konkretnog razgovora oko mog ostanaka na Gripama nije zapravo ni bilo. Sve su to možda bile nečije želje, no ponavljam, nije bilo nekog ozbiljnijeg razgovora.”

Onda se pojavila i neka opcija sa Zadrom. Čak je i bilo priča da ćeš ti potpisati ako za trenera dođe izbornik Mršić…

“Zadar je kao i Split zvao mog manadžera, no kao i sa Splitom, konkretnog dogovora i razgovora nije bilo. Možda su naši klubovi koristili situaciju s obzirom da sam bio ovdje u Hrvatskoj da možda ostanem ovdje, no i manadžer i ja smo nekako bili skloniji opciji odlaska u inozemstvo.”

I nisu samo Split i Zadar bili zainteresirani za tvoje usluge…

“Je, zvalo je stvarno dosta klubova, bilo je puno zainteresiranih i odlučili smo da je bolja opcija otići vani, pogotovo za mene, s obzirom na moje godine, a pogotovo na vrlo dobru sezonu koja je bila iza mene.”

Na kraju Litva i Lietkabelis…

“Odlučili smo na kraju mislim najbolje. Jaka liga, košarkaška nacija, ozbiljnost, puno veći level od ovoga ovdje, uz dužno poštovanje prema svima. Idem gore sa velikom željom, trenirao sam ovdje naporno u ovo vrijeme bez natjecanja, tako da nisam van forme i očekujem jednu dobru sezonu tamo i prije svega svoj igrači napredak.”

Ugovor je potpisan na….

“Jednu sezonu, za sada.”

Hvala Marine i sretno gore…

“Hvala i vama što ste se javili i pozdrav cijeloj redakciji.”

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype