KOD

MARIO HEZONJA: “Želim s Hrvatskom medalju na OI!”

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja otkrio je svoja očekivanja u 2020. godini.

Mario Hezonja propustio je nekoliko utakmica početkom ove sezone zbog ozljede leđa, a Amerikancima je otkrio kako još uvijek vuče probleme s tom ozljedom.

Više me mentalno to pogađa nego što me fizički boli. Čim osjetim nešto, ne želim ići kroz potez koji sam naumio do kraja, već idem nekako slabije i opuštenije. Sad imam stalno rehabilitacije, nije da mi jako smeta, ali osjetim neku nelagodu i nadam se da će mi rehabilitacija pomoći.”

Svlačionicu u Portlandu dijeli s BiH centrom Jusufom Nurkićem koji s terena izbiva od ožujka prošle godine. “Dobro se poznajemo, meni je otac bio u Zagrebu kad sam išao u Barcelonu pa se ostao brinuti o Jusufu kao o meni, poput braće smo. Skupa smo više od pet godina, živjeli smo prije NBA-a kuća do kuće. Ali i da ga ne znam, odmah je lakše kad je u momčadi netko tko priča tvoj jezik.”

Kako vidi svoju momčad u Portlandu?

“Puno novih igrača smo doveli, puno je važnih igrača otišlo. Teško im je naviknuti se na nove igrače, imali su Evana Turnera koji je igrao moju poziciju iako je bio dosta niži. Mene su već koristili na svih pet pozicija. Nije jednostavno, ali svi smo na istoj stranici i imamo isti cilj.”

Carmelo Anthony i Lillard?

“Gdje god Mela dovedeš, bit će odličan. Čovjek je s razlogom bio odličan svugdje. Kad u Knicksima napraviš nešto posebno, svi znau za tebe. Dobar je kao čovjek, ali nama najviše znači što nam je donio veliko iskustvo, bio je u tim situacijama i puno učimo od njega.”

Za kraj je otkrio i svoje ciljeve u 2020. godini…

“Cilj je ući u playoff i mislim da usprkos ozljedama možemo u playoff. Naravno, nadam se da ću u Splitu s reprezentacijom izboriti Olimpijske igre i da se ondje borimo za medalju.”

Izvor: Sportklub

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype