sportski sportski sportski sportski

KOD

Mario Štirjan: “Već protiv Alkara tražimo pobjedu i put ka doigravanju jer ime Dinamo ne smijemo vezati za priče oko ostanka u ligi”

Uvodnu press konferenciju odradili su u KK Dinamo.

Nakon nogometa i futsala, od ove sezone i košarka će imati Dinamo u najvišem razredu klupskog natjecanja. Košarkaški klub Dinamo prošle je sezone zasluženo postao prvak Prve košarkaške lige (drugi rang natjecanja) i od subote kreće svoje putovanje u HT Premijer ligi. U goste im u subotu u 15h u KC Dražen Petrović dolazi KK Alkar iz Sinja, a uoči tog vatrenog krštenja klub i prvu momčad na konferenciji za medije su predstavili trener Mario Štirjan i iskusni novopridošli igrač Ivan Novačić.


Kao trener Mario Štirjan uveo je momčad u finalu Prve lige protiv Bosca u Premijer ligu, te će i dalje biti na kormilu momčadi. Medijima je najavio modernu košarku svoje momčadi, brzu i agresivnu igru kojoj je cilj zabiti koš više, a ne primiti koš manje.


“S nestrpljenjem čekamo tu prvu utakmicu. Složili smo roster koji može protiv svakog tražiti pobjedu i to već planiramo u subotu protiv Alkara. I mi i Alkar u ovu utakmicu ulazimo s manjkom informacija jedni o drugima. Mi smo promijenili šest igrača, oni gotovo cijelu momčad, imaju novog trenera i morat ćemo se fokusirati na svoju igru. Ostanak želimo osigurati što prije, a osobno mislim da imamo kvalitetu da uđemo u doigravanje i to kroz Ligu za prvaka, da budemo među šest najboljih i to bi mene zadovoljilo kao trenera. Jednostavno predstavljamo ime Dinamo i priče o ostanku u ligi trebaju vrlo brzo postati suvišne”, kazao je Štirjan.

Uz igrače koji su iznijeli prošlu sezonu KK Dinamo je doveo nekoliko pojačanja sa širokim iskustvom. Upravo je Novačić, aktualni prvak Hrvatske s Cibonom iz koje je došao u Dinamo, jedan od iskusnih pojačanja u Dinamu s pregršt iskustva u Premijer ligi.


“Ja sam i dalje motiviran. Ekipa je spoj iskustva i mladosti koja se tek mora dokazati. Ali i mi stariji imamo puno motiva u takvoj priči da se dokazujemo. Kemija u momčadi je sjajna i vjerujem da ćemo donositi zadovoljstvo svima našim rezultatima. Idemo utakmicu po utakmicu, svaku na pobjedu, borbeno, a na kraju trebamo malo i sreću provocirati da nam se vrati, a to se može kroz pristup. Navijači koji stoje uz klub su mi sigurni bili jedan od motiva
zašto sam došao u KK Dinamo. Želim se dokazati i njima jer rijetko u Hrvatskoj imaš klub koji ima navijače iza sebe”
, kazao je Novačić.


Štrijan je podsjetio da KK Dinamo ima podršku Bad Blue Boysa i da vjeruje da će ih nositinavijanjem već i u prvoj utakmici, ali je izrazio nadu da će pojava KK Dinama u Premijer ligi dovesti i košarkašku publiku na druge tribine.


“Meni je srce bilo puno kada sam uz navijanje Boysa u finalnim utakmicama protiv Bosca gledao skoro popunjen plavi sektor, sa djecom, sa obiteljima, košarkaškim ljubiteljima i na tome moramo, ne samo mi u Dinamu, već svi klubovi u Hrvatskoj raditi. Interes za košarkom u Zagrebu postoji i na nama je da zadobijemo i povjerenje te publike kao i Boysa”, kazao je Štirjan.


KK Dinamo je nedavno pokrenuo i akciju kupnje godišnjih ulaznica pod nazivom “Ugovor sezone”. Svaki kupac godišnje ulaznice s klubom potpisuje osobni ugovor, a u slučaju 986 takvih ugovora kao glavni sponzor na dresovima istaknut će se navijače kroz prepoznatljivi logo buldoga i broj 1986 koji predstavlja godinu osnivanja Bad Blue Boysa. U klubu su istaknuli da su do sada prodali 350 godišnjih ulaznica.

Ulaznice za utakmicu protiv Alkara moći će se kupiti sat vremena prije na blagajni dvorane Dražena Petrovića po cijeni od 40 kuna.

Izvor: KK Dinamo

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype