KOD

MAY THE FORCE BE WITH YOU! Detaljna analiza Kupa ”Krešimir Ćosić”. Tko osvaja Kup?

*Mala napomena: Ova analiza je isključivo moja vlastita. To je moje mišljenje,kao i što sam mišljenja da svaki pojedinac ima pravo na svoje. Ako vam smeta,molim vas da to zadržite za sebe.

Veliki je ovo tjedan za momčadi koje su izborile završnicu Kupa ”Krešimir Ćosić”. Do sada ste mogli pročitati mišljenja struke, trenera, ali i ona vaša iz rubrike ”Pitali smo vas”. Došao je red da iskažem svoje mišljenje i napišem svoju analizu i mišljenje vezano za završnicu Kupa. Raspadom Cedevite ovo natjecanje dobiva novu dimenziju i dodatnu neizvjesnost. Posljednjih šest godina Cedevita je bila osvajač Kupa, a ove godine došlo je vrijeme da neka druga momčad podigne pehar.

Četvrtfinalna faza natjecanja donosi četiri utakmice:

Par A: KK Cibona – GKK Šibenka

Dželalijina momčad u prošlom ogledu ova dva kluba igrala je bez Vladovića, koji će biti spreman za ovaj susret. Iz tog razloga očekujem kvalitetniju utakmicu u kojoj Šibenka može ozbiljno zaprijetiti Ciboni. Kup je stvarno nepredvidiv, što nam može potvrditi prošlogodišnji poraz Splita od Gorice. Ne uđe li Cibona u utakmicu sa sto posto, dođe li do podcjenjivanja protivnika, Velićeva momčad bi se mogla namučiti. Na kraju, ipak blagu prednost dajem Ciboni. Momčad su s kvalitetnijim i iskusnijim rosterom.

Par B: KK Gorica – KK Hermes Analitica

Trener Sesar neće dopustiti svojim momcima da olako uđu u utakmicu. Poznat je po tome što od svoje momčadi traži maksimalni fokus, tako da je Gorica sa sigurnošću spremna za ovaj susret. Otprije su pokazali da mogu parirati i jačim protivnicima, u nekim slučajevima čak doći i do pobjede. Igraju timsku košarku, u kojoj do izražaja ne dolaze pojedinci, već su svjesni i naučeni da je ovo timski sport. Timskom igrom koja ih krasi doći će do pobjede u ovom susretu.

Par C: KK Split – KK Pula 1981

Svaka čast Puli na pobjedi protiv Škrljeva za ulazak u ovu završnicu, ali što se ovog susreta tiče, Split je moj favorit. Odlično su posloženi, u pobjedničkoj su seriji i uzlaznoj putanji, pa ne očekujem ništa manje od pobjede. Povratkom ozlijeđenog Marčinkovića, odličnom sezonom Gabrića, Washingtonom kao pojačanjem i ostatkom momčadi u odličnoj formi, Split ima razloga za osvajanjem Kupa.

Par D: KK Zadar – KK Sonik Puntamika

Momčad Danijela Jusupa trenutno je u krizi. Prijeti im ispadanje iz ABA lige što uvelike ima utjecaj na njegovu momčad. Uz sav trud i rad koju momčad ulaže, rezultata jednostavno nema, ali i dalje su moj favorit ovog susreta. U ovom gradskom susretu Zadar izlazi kao pobjednik, ali mišljenja sam da će im Split u polufinalu pošteno zapapriti.

Ako su moje predodžbe točne u polufinalu bi se trebali susresti Cibona i Gorica, te Split i Zadar.

KK Cibona – KK Gorica

Ako se Cibona ne istroši u utakmici sa Šibenkom, doći će do pobjede i ući u finale. Ponavljam, kvalitetnija su momčad, posloženija i sigurno da im je velika želja osvojiti ovaj Kup. Nikoga ne podcjenjujem. I timska igra Gorice sigurno će doći do izražaja i namučiti Velićevu momčad, tako da će ovo biti zanimljiv susret, ali prednost s moje strane ide Ciboni.

KK Split – KK Zadar

U ovoj epskoj bitci, snage neće odmjeravati samo oni na terenu već i oni na tribinama. Bit će ovo najzanimljiviji susret cijele završnice Kupa. Kod ove utakmice bit ću pristrana i kazati da Split odlazi u finale. Psihički su spremniji, u uzlaznoj su putanji i gledajući ih u posljednjih par utakmica mogu reći da im je samo nebo granica. Uprava je napravila odličan potez dovođenjem Vrankovića i Washingtona, koji su momčadi donijeli sigurnost i pojačanje u svakom smislu te riječi. Ostatak momčadi na zavidnom je nivou, igraju kao jedan, podržavaju se i bore do posljednje sekunde. Kako prošle godine kao domaćin nisu imali sreće podignuti pehar, vjerujem da je ovo njihova godina. Trener Skelin našao je zajednički jezik sa svakim od igrača, u momčadi vlada pozitiva i dobra vibra i mišljenja sam da će ih to zajedništvo voditi ka finalu. Može netko reći da će Zadar imati prednost jer su domaćini, ali gledajući povijest završnice Kupa od 1992. godine pa sve do 2019. u 28 odigranih finala Kupa ”Krešimir Ćosić”, samo osam puta pobjedu u finalu odnijeli su domaćini.

Ako se i ovo ispostavi točnim onda ću za sebe moći reći da sam vještica haha.

U finalu, gdje bi se po mojoj procijeni trebali susresti Cibona i Split očekujte da će svi ljubitelji Splita pohrliti u Krešin dom. Uz takvu podršku navijača, kakva je i tijekom cijele sezone, Split će itekako imati motiv i razlog za pobjedom. Nošeni publikom i euforijom koja će se stvoriti taj dan u dvorani, favoriziram momčad Ivice Skelina. Bit će teško, utakmica će biti borbena, jer sama pomisao da si nadomak osvajanja trofeja Ciboni će biti jako veliki motiv. Od dvije iskusne i dobro posložene ekipe, pobijedit će ona psihički spremnija za finale. Ponavljam, opet ću biti pristrana i izraziti svoje mišljenje kako će Split biti taj koji će osvojiti ovogodišnji Kup ”Krešimir Ćosić”.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype