sportski sportski sportski sportski

KOD

Mega je svoje tornjeve transferirala u Chicago Bullse i prvaka Europe, Anadolu Efes

ABA ligaš, Mega, je ostala bez dvojice najboljih igrača iz prošle sezone.

Filip Petrušev, 21-godišnji prošlogodišnji MVP ABA lige, je ljeto proveo radno i to u SAD-u, trenirajući i iščekivajući NBA Draft. Ipak, do odlaska u NBA ligu nije došlo (Sixersi su ga uzeli kao 50.pick) te se Petrušev odlučio na ostanak u Europi. Odmah se pojavila priča u Srbiji da su za njegove usluge zainteresirana dva njihova najveća kluba, Partizan i Crvena zvezda, no Petrušev i njegov agent Miško Ražnatović su odabrali drugi put i drugu destinaciju.

Petrušev je stavio potpis na ugovor sa aktualnim prvakom Europe, turskim Anadolu Efesom, gdje bi trebao biti zamjena za Sertaca Sanlija, koji je Instanbul zamijenio Barcelonom.

Drugi dio Meginih “tornjeva”, 21-godišnji Marko Simonović je uspio u onome u čemu Petrušev nije, a to je izbor za NBA ugovor. Simonović je prošle sezone izabran kao 44. pick od strane Chicago Bullsa, koji su sada pokazali interes za njim i dali mu trogodišnji ugovor, vrijedan 4.3 milijuna dolara. U Ljetnoj ligi se iskazao, što je natjeralo čelnike Bullsa da mu ponude ugovor.

Mega je tako ostala bez dvojca koji je prošle sezone prilično harao i dominirao parketima ABA lige, ali je tako nastavila tradicijiu izbacivanja talentiranih i mladih igrača prema NBA ligi, ali i jakim euroligaškim klubovima.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype