sportski sportski sportski sportski

KOD

Mile Karakaš, novi trener Splita, ima jedan zadatak: naslov prvaka Hrvatske!

Iako se očekivalo neko iskusnije i zvučnije ime na klupi Splita, došlo je do potpunog obrata.

Posljednjih nekoliko dana, praktički odmah nakon smjene Ivice Skelina, krenule su kuloarske priče o tome tko će preuzeti klupu Splita. Već na početku, u prvi plan gurnuta je priča oko Aleksandra Petrovića, aktualnog izbornika reprezentacije Brazila. Split je na kraju sa njim i uspostavio kontakt, Petroviću je prezentirana želja kluba i on je dobio nekoliko dana za razmišljanje. Ispostavilo se ne kraju, da toliko i nije bilo do njega, koliko do košarkaškog saveza Brazila.

Aci je tebala dozvola tamošnjeg saveza, koji bi se složio u Acina dva posla. Brzo je stigao negativan odgovor i Aco se zahvalio Žutima, koji su odmah krenuli u potragu za novim trenerom. Prema informacijama koje imamo, Split je razgovarao sa nekim trenerima, neki su bili preskupi ili jednostavno nisu našli zajednički jezik pa su se u klubu okrenuli trećoj opciji.

Prilično iznenađujuće je jučer odjeknula vijest da klupu preuzima 39-godišnji Mile Karakaš, dosadašnji trener juniora, a široj košarkaškoj javnosti poznat po zlatnoj medalji sa kadetskom reprezentacijom (2002. godište) iz 2018.godine (Novi Sad) na EP.

Karakaš je posljednjih pet sezone vodio juniore Splita, a bio je i trener Universitasa, uvjetno rečeno druge ekipe Splita, koja je prošlo ljeto ugašena, a prije toga dvije se godine natjecala u Prvoj ligi i bila poligon za mlade igrače, koji su bili dio prve ekipe, a minute i iskustvo skupljali na prvoligaškim terenima.

Iz Splita su ovo imenovanje potkrijepili vjerom u svog čovjeka…“Bilo je pregovora s još nekim trenerima, neki su otpali iz objektivnih razloga i kada smo zbrojili sve pluseve i minuse procijenili smo da je najbolje dati prigodu našem mladom treneru. Mile u sebi ima trenerski gen, znat će se nositi sa svim izazovima koji su pred njim i cijelim klubom,”-izjavio je direktor kluba Edo Blažević.

Karakaš ima vrlo težak zadatak na početku svoje seniorske karijere: osvojiti naslov prvaka Hrvatske! No, više od svega, bit će zanimljivo vidjeti hoće li “njegovi momci” dobiti malo više prilike nego što je to bio slučaj kod Skelina. Mislimo tu na Ivana Perasovića, Roka Gizdavčića i Viktora Šarića. Posve je jasno da nitko od njih, realno gledajući, Splitu neće donijeti naslov, treba biti iskren, no možda će ova promjena pokazati koliko i kako se uopće računa na ove momke. Bježati od imperativa jurnjave na naslov prvaka nema smisla, to je čisto kao suza, pitanje je samo kojim smjerom će ka tom cilju ići Karakaš. Svojim ili receptom nekih prethodnika…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype