sportski sportski sportski sportski

KOD

Mladost predvođena sjajnim Vitom Kučićem (31 poen) ozbiljno narušila Stojine ambicije

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Mladost je turnir kvalifikacija otvorila pobjedom protiv Stoje.

Svoju prvu utakmicu na turniru, Mladost je otvorila vrlo dobro. Na krilima raspoloženih Ivana Matlekovića i Renata Serdarušića, nisu dozvolili iskusnijim gostima da se razmašu već na startu utakmice. Puljani su izgledali malo i umorno na početku, od jučerašnje zahtjevne utakmice protiv Diadore, no cijelo prvo poluvrijeme rezultat je bio izjednačen, sa nešto blažom prednošću na strani Mladosti. Zagrepčani su u prvom poluvremenu imali čak trojicu dvoznamenkastih (Serdarušić 15, Matleković 11, Kučić 10) i njih su trojica bili prevaga da se na poluvrijeme ode sa njihovom prednošću, doduše minimalnom 43:40. Puljane je predvodio iskusni Mirko Marić sa 10 poena, dok je Nino Dasko ubacio već tri trice u prvom dijelu.

Treća četvrtina je potpuno pripala Mladosti. Razigrao se Vito Kučić, za kojeg igrači Stoje nisu imali riješenja u obrani. Malo po malo, momčad Anđelka Matova je dizala svoju prednost, ubacivala lake poene i dobila na kraju treću dionicu visokih 31:17, za visokih 74:57.

Zagrepčani su u posljednjoj četvrtini i dalje držali visoku prednost, Stoja je u 35.minuti došla na -12, do tada najmanju razliku, no Kučić je novom tricom opet odveo Mladost na nedostižnih +15, četiri minute prije kraja. Stoja se u tim trenucima potpuno raspala i bilo je samo pitanje sa kolikim minusom će završiti ovu epizodu…

Konačni rezultat je bio 91:74 za Mladost.

Vito Kučić je bio prvi strijelac Mladosti sa 31 poenom, Ivan Matleković je dodao 24, a Renato Serdarušić 19.

Kod Stoje, Marin Đugum 18, Christopher Hortman 14 poena.

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/2086462/bs.html

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype