sportski sportski sportski sportski

KOD

Mornar slomio Cibonu u drugom poluvremenu

Cibona je poražena od Mornara u svojoj dvorani na otvaranju nove sezone ABA lige.

ABA liga, 1.kolo:

Cibona-Mornar 88:92 (14:20, 29:19, 24:30, 21:23)

(Gibson 17, Bundović 14/ Pullen 21, Markota 18, Bjelica 18)

Nije Cibona uspjela kreirati iznenađenje na otvaranju sezone, iako su odlično odigrali drugu četvrtinu, koju su dobili deset razlike, a to vodstvo imali i do sredine treće četvrtine, no onda su upali u žutu minutu i iskusnija i raspoloženija gostujuća momčad je to iskoristira. Na krilima Pullena i Markote i nekoliko pogođenih trica, Mornar je prešao u vodstvo i taj se period utakmice pokazao ključan.

Od prelaska u vodstvo, Mornar je pojačao i obranu i Cibona više nije mogla tako lako kao do tada, naći put do koša. Točno se vidjela razlika u igračkoj kvaliteti između igrača, gotovo svi napadi gostiju su uspješno završavali, čemu i svjedoči čak 53 poena u drugom poluvremenu. Cibona je pokušavala tricama, no neuspješno, a s druge strane, igrači Mornara su sve propuste u obrani Cibone kažnjavali. I jedna i druga ekipa je pogodila po 11 trica, no Mornarove su bile one ključne, kada su gradili svoju prednost i lomili utakmicu.

Činjenica je velika da će Cibona voditi tešku borbu u ABA ligi, gdje su puno kvalitetnije ekipe u odnosu na domaće prvenstvo, no i uigranost u obrani mora biti na višoj razini, kao i odgovornost. Cibona je u dvije zadnje utakmice primila gotovo 190 poena i tu želi srž svih problema na početku sezone.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype