sportski sportski sportski sportski

KOD

Može li Cibona na Draženovu obljetnicu do naslova ili će se Zadar trgnuti i izboriti majstoricu?

Zadar i Cibona večeras igraju četvrtu utakmicu finalne serije.

Zadar je imao lijepu priliku prije dva dana za povesti 2:1 u seriji protiv Cibone i danas pripremati eventualnu feštu, ali pitalo se nešto ipak i Cibonu. Iskoristili su momci Gašpera Okorna lošu šutersku večer domaćina, koji je ponovno bio u skraćenoj rotaciji od samo 8 igrača, od kojih su Justin Carter i Dominik Mavra ponovno išli preko 30 minuta, dok je Dario Drežnjak bio vrlo blizu sa 29 minuta na terenu, što se itekako osjetilo. Carter je primjerice šutirao u tom vremenu očajnih 2/11, što je uvelike posljedica nakupljenog umora, dok ni Mavra nije bio pretjerano raspoložen (3/8 šut), a ponovno trojac Paponja-Brala-Buljan nisu dobili priliku odmoriti stožerne igrače.

Okorn je također rotirao osam igrača, Toni Nakić i Roko Prkačin su išli preko 30 minuta, Lovro Gnjidić i Mateo Drežnjak malo ispod toga, no Cibona je upravo u posljednjoj četvrtini dodala gas i iskoristila pad koncentracije domaćih igrača. Dobili su Cibosi posljednju četvrtinu 23:15, a svakako bode u oči podatak da je Zadar od rezultata 57:57 u 36.minuti utakmice zaredao sa čak pet neiskorištenih napada, prvi poen ubacio je Carter 43 sekunde prije kraja, kada je Cibona već imala +7. Nakić i Gnjidić su u samoj završnici sa linije slobodnih bacanja samo potvrdili pobjedu svoje momčadi, koja je došla do velike pobjede i na samo koračić do titule prvaka.

Naravno, trebat će danas ponoviti drugo poluvrijeme, odnosno posljednju četvrtinu, ne bi li došli do pobjede.

Biti će vrlo zanimljivo vidjeti i reakciju navijača Zadra nakon incidenta trenera Srđana Helbicha i jednog njihovog člana. Posjeta je u toj utakmici bila zadovoljavajuća u odnosu na neke prijašnje utakmice u ovoj sezoni, no i dalje se osjeti da ova momčad nema takvu podršku kakvu je navikla imati od Tornada. Pogotovo je ona znala biti naglašena upravo u utakmicama protiv Cibone.

Može li Cibona danas pomrsiti sve računice i planove Zadra i proslaviti naslov na najmrskijem terenu ili ćemo gledati preporođeni Zadar pa majstoricu u petak u Zagrebu, ostaje za vidjeti…

Foto: Mihal Jacić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype