KOD

Može li Cibona odigrati dvije utakmice u razmaku od 8 sati u dvije različite dvorane?

Kao i zadnjih nekoliko godina, kalendari domaćeg natjecanja i regionalnog ponovno nemaju smisla.

Slijedeći vikend je rezerviran za početak HT Premijer lige, a utakmica 1.kola Cibona-Vrijednosnice Osijek se igra u nedjelju u 12 sati u Trnskom. Zašto u 12? Zašto u Trnskom?

Pa zato što se od četvrtka pa sve do nedjelje u Ciboninoj dvorani igra Superkup ABA lige, na kojem sudjeluje i ta ista Cibona. Cijeli show počinje u četvrtak, nastavlja se u petak, dok je subota rezervirana za polufinala, a nedjelja za finale u 20 sati.

Ništa tu ne bi bilo čudno da ta ista Cibona koja igra u nedjelju u podne sa Brokerima, ne sudjeluje na Superkupu. Svoju prvu utakmicu Cibona igra u petak protiv Budućnosti.

Idemo sad redom. Npr., Cibona dobije Budućnost u petak i plasira se u polufinale. U subotu igra polufinale, sasvim nebitno s kime, dobije i plasira se u finale. Finale se igra u nedjelju od 20 sati, Cibona i XY.

Možda ovaj scenarij nije realan, većina će tako i razmišljati, ja vjerujem da su oni koji su ovaj raspored i pravili tako razmišljali, no ima li to smisla? MOGUĆ JE, IZ POŠTOVANJA PREMA SPORTU JE MOGUĆ! Ili već netko u HKS-u, ABA ligi i Ciboni zna da Cibona neće igrati finale?

I to je moguće…

Foto: KK Cibona

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype